Η νέα μασκότ του Γ.Σ.Λ. είναι εμπνευσμένη από την αρχαία Ελλάδα και δη από την αρχαία Λάρισα, συνδυάζοντας την κλασική αξία της πόλης με την ιστορική επιστροφή του Γυμναστικού στο προσκήνιο. Το πρώτο νόμισμα που κόπηκε στη Λάρισα ήταν μια αργυρή Λαρισαϊκή δραχμή του δεύτερου μισού του 5ου αιώνα π.Χ.  απεικονίζοντας έναν έφηβο (αντιπροσωπεύοντας τον δισκοβόλο του Γ.Σ.Λ.) που δαμάζει έναν ταύρο (τον LARI) πιάνοντας τον από τα κέρατα. Ο συμβολισμός αυτός δείχνει την θέληση και την δύναμη του εφήβου αλλά και το πάθος του ταύρου. Στη συνέχεια το επόμενο νόμισμα της Λάρισας αναπαριστά τους ίδιους πρωταγωνιστές με τις δυο φιγούρες να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι μεταξύ τους. Σε αυτήν την εικόνα, ο έφηβος παίρνει ώθηση και εκτόπισμα από τον ταύρο που τον σηκώνει στον αέρα. 

Ο LARI είναι το σύμβολο που θα απογειώσει την δυναμική του δισκοβόλου και θα ξαναφέρει στον Γυμναστικό πίσω την χαμένη του αίγλη δίνοντας στον φίλαθλο κόσμο να αντιληφθεί ότι κάτι νέο γεννιέται με βάση την ιστορία του. 

Στον διαγωνισμό που προκήρυξε ο Γ.Σ.Λ. 1928 η ανταπόκριση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή και νικητής αναδείχθηκε ο Μιχάλης Π. που αποτύπωσε ιδανικά την μασκότ για την επιστροφή του Γυμναστικού.