Δύσκολη αναμένεται η σημερινή ημέρα για τις μετακινήσεις των πολιτών, κυρίως όσων κινηθούν στο Εθνικό οδικό δίκτυο Αθήνας – Θεσσαλονίκης στους Νομούς Μαγνησίας και Λάρισας λόγω των μπλόκων που έχουν στήσει με γεωργικά μηχανήματα, αγρότες όλης της Θεσσαλίας.

Στη Μαγνησία, κοντά στον Αλμυρό, στον κόμβο Μικροθηβών, στη Λάρισα στον κόμβο Νίκαιας και στην Κοιλάδα των Τεμπών, στο σημείο των παλαιών διοδίων.

Όπως έχει ανακοινώσει η συντονιστική επιτροπή των αγροτών, σήμερα κατά τη διάρκεια σύσκεψης που θα πραγματοποιήσουν στις 12 το μεσημέρι, εκπρόσωποι και άλλων μπλόκων ανά την Ελλάδα, ο δρόμος στα Τέμπη,θα κλείσει. Αποκλεισμός που θα διαρκέσει έως τη λήξη της σύσκεψης, η οποία ωστόσο αναμένεται να είναι πολύωρη.

Μάλιστα, μερίδα αγροτών, δεν κρύβει τη διάθεση ο δρόμος να κρατηθεί κλειστός επ" αόριστο. Ασκώντας κατ" αυτό τον τρόπο τη μέγιστη πίεση προκειμένου να λάβουν θετική απάντηση από το Μαξίμου στο αίτημα τους για συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Την ίδια ώρα, στο μπλόκο των Μικροθηβών στη Μαγνησία, αντιπροσωπεία του οποίου θα παραβρεθεί στη σύσκεψη, οι αγρότες σκοπεύουν να προχωρήσουν, σύμφωνα με πληροφορίες και εκείνοι, τις ίδιες ώρες, σε αποκλεισμό του δρόμου, δίχως να έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημα.

Και ενώ στο μπλόκο της Νίκαιας αναμένεται να προστεθούν νέα τρακτέρ που θα ξεκινήσουν το πρωί από την Καρδίτσα, – στον ήδη μεγάλο αριθμό μηχανημάτων που σύμφωνα με τους εκπροσώπους τους υπολογίζονται σε 2.500- δύο νέα σημεία συγκέντρωσης προστέθηκαν στο χάρτη των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Στην Εθνική οδό Λάρισας – Κοζάνης στο ύψος της Μελούνας κοντά στην Ελασσόνα από αγρότες του Τυρνάβου και του Αργυροπουλίου, και στον παλιό δρόμο Τυρνάβου-Ελασσόνας στο Δαμάσι, ενώ δεν αποκλείεται μέσα στην ημέρα να δούμε νέο σημείο συγκέντρωσης στον παραλιακό οδικό άξονα Αγιοκάμπου-Βελίκας.

Όπως ανακοίνωσαν οι αγρότες στη Μελούνα, στις 2 το μεσημέρι θα προχωρήσουν σε δίωρο αποκλεισμό. Να σημειωθεί πως ο δρόμος Τυρνάβου-Ελασσόνας είναι μία από τις εναλλακτικές διαδρομές που δίνει η τροχαία, όταν τα Τέμπη είναι κλειστά.

Στο μεταξύ, στις 12.30 το μεσημέρι σε αίθουσα του ΣΘΕΒ στη Λάρισα, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη οινοποιών καθώς όπως έχουν αποφασίσει, την ερχόμενη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, θα κλείσουν τα οινοποιία τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας στο φόρο κατανάλωσης που επιβάλλεται στο κρασί και το τσίπουρο.

Στο κόμβο της Νίκαιας, στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής, συγκαλείται σύσκεψη φορέων, συλλόγων, σωματείων και άλλων, με σκοπό να συγκροτηθεί κοινό μέτωπο αγώνα.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Τροχαία Λάρισας,με τις εναλλακτικές διαδρομές όσων ταξιδέψουν από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη και αντίστροφα και τα τηλέφωνα με τα οποία μπορεί να επικοινωνήσει κανείς για να ενημερωθεί: 2410 -683168, 2410-683169.

ert.gr