Σοκαριστικά στοιχεία για το δυστύχημα στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς έφερε στο «φως» η εκπομπή Ζήνα το βράδυ. Λίγους μήνες μετά, βρέθηκαν ανθρώπινα μέλη των θυμάτων στην αμαξοστοιχία.

Τρεις μήνες μετά την τραγωδία που συγκλόνισε το πανελλήνιο, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο σημείο, βρέθηκαν ανθρώπινα μέλη στο τρένο. Tην ίδια ώρα, οι συγγενείς των θυμάτων καταγγέλλουν ότι μπάζωσαν το σημείο και «θάφτηκαν» πολύτιμα στοιχεία της έρευνας.

Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε στην εκπομπή ο τεχνικός σύμβουλος των οικογενειών των θυμάτων, η έρευνα δεν ήταν ολοκληρώμενη, έγινε βιαστικά και χάθηκαν πολύτιμα στοιχεία, ενώ δεν απέκλεισε να υπάρχουν και άλλα δείγματα DNA:

«Το μέρος του έγινε η τραγωδία έχει καθαριστεί. Ό,τι είναι να βρούμε, θα το βρούμε στο σημείο της φύλαξης των βαγονιών. Κατά τη διάρκεια μιας τυχαίας έρευνας βρέθηκαν τα δείγματα DNA, που δόθηκαν για ανάλυση και ταυτοποίηση. Ανήκε σε ένα από τα 57 θύματα», είπε αρχικά ο τεχνικός σύμβουλος και πρόσθεσε:

«Η έρευνα δεν ήταν πλήρης και ολοκληρωμένη. Δεν ήταν θέμα της ανάκρισης. Τώρα μία νέα έρευνα θα γίνει την επόμενη εβδομάδα με εισαγγελική παραγγελία για να καλύψει ένα κενό, το οποίο πιθανότατα θα έπρεπε να είχε γίνει από το συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας, που είχε τον συνολικό έλεγχο του περιστατικού».

«Κάποια στιγμή δόθηκε μια προφορική εντολή, που ακόμα δε γνωρίζουμε από ποιον, να αποσυρθούν τα βαγόνια και να καθαριστεί ο τόπος. Εκεί στη βιασύνη να απομακρυνθούν τα βαγόνια, χάθηκαν πολύτιμα στοιχεία και ανθρώπινα υπολείμματα. Πρέπει να υπάρχουν ακόμα δείγματα DNA», αποκάλυψε ο τεχνικός σύμβουλος. Όπως είπε, τις επόμενες μέρες θα γίνει νέα έρευνα στο σημείο, με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά.

Τέμπη: Στο «μικροσκόπιο» η φωτιά που ξέσπασε στο τρένο

Την ίδια ώρα, τα ερωτήματα για τη φωτιά που ξέσπασε στο τρένο μετά τη μοιραία σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών, βρίσκεται στο «μικροσκόπιο» της νέας έρευνας.

Οι συγγενείς των θυμάτων ψάχνουν απαντήσεις, καθώς, όπως ανέφερε ο τεχνικός σύμβουλός τους, αν δεν είχε ξεσπάσει η φωτιά θα είχαν σωθεί ανθρώπινες ζωές.

«Η φωτιά προκάλεσε περισσότερα θύματα. Θα υπήρχαν λιγότερα θύματα μόνο από τη σύγκρουση. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, 5 – 6 θύματα θα είχαν επιζήσει εάν δεν είχε ξεσπάσει η φωτιά, η οποία δεν ήταν φυσιολογική. Κάτι άλλο την προκάλεσε και γι’ αυτό γίνεται διερεύνηση», υπογράμμισε ο τεχνικός σύμβουλος.

eleftherostypos.gr