Σε απόγνωση βρίσκονται οι αγρότες της επαρχιας Τυρνάβου από τη χθεσινή χαλαζόπτωση. Με το πρώτο φως της ημέρας είδαν ότι υπήρξε μεγάλη καταστροφή σε χιλιάδες στρέμματα με δενδρώδεις καλλιέργειες και αμπέλια, στον Τύρναβο, το Δαμάσι και τα Πλατανούλια.
Πρόκειται για καταστροφή 100% σε αχλάδια, ροδάκινα και αμπέλια δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Τυρνάβου και τεχνικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας κτηνοτροφικών συλλόγων Γιάννης Κόκουρας και θα πρέπει ο ΕΛΓΑ να προβεί άμεσα σε εκτιμήσεις γιατί χάθηκε η χρονιά για δεκάδες παραγωγούς.
Οι αγρότες του Τυρνάβου είναι εξοργισμένοι για το γεγονός ότι δεν λειτούργησν τα εναέρια μέσα αντιχαλαζικής προστασίας παρά το γεγονός ότι πληρώνουν μεγάλα ποσά για ασφάλιση στον ΕΛΓΑ (περιπου 100 ευρώ το στρέμμα για τα δέντρα). Πρόκειται επί της ουσίας για ένα ακόμη πλήγμα από χαλάζι στα πολλά που έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια και θεωρούν ότι η αντιχαλαζική προστασία που υπόσχεται ο ΕΛΓΑ είναι στα.. χαρτιά.
Η εικονα είναι απογοητευτική σε μία μεγάλη λωρίδα κατα μήκος του Τιταρήσιου, όπου έπεφτε χθες το απόγευμα λίγο πριν τις 6.00 το χαλάζι αφήνοντας πίσω του καταστροφή στις καλλιέργειες.

thessaliatv.gr