Οι μνήμες από το χτύπημα του εγκέλαδου είναι ακόμη νωπές στα χωριά του Τυρνάβου και της Ελασσόνας, ενώ ανοιχτές παραμένουν ακόμη οι πληγές.

Άλλωστε είναι πολλοί αυτοί που είδαν τα σπίτια τους να γκρεμίζονται, τα νοικοκυριά τους να καταστρέφονται. Από τότε συνεχίζουν να στεγάζουν τη ζωή και την καθημερινότητα τους στα λίγα τετραγωνικά των κοντέινερ.

Παρόλα αυτά δεν θα μπορούσαν να μείνει αμέτοχοι βλέποντας τους συνανθρώπους μας που έχασαν σπίτια, περιουσίες και κόπους μιας ζωής στις φλόγες. Πρώτοι οι νέοι του χωριού Δαμάσι με τη στήριξη του προέδρου της κοινότητας, Γ. Τσανάκα, πήραν την απόφαση να συγκεντρώσουν βοήθεια για τους πυρόπληκτους.

Οι συγχωριανοί τους ανταποκρίθηκαν αμέσως και καθημερινά, ο ένας μετά τον άλλο, περνούν την πόρτα του κοινοτικού καταστήματος και προσφέρουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

“Άλλωστε δεν θα μπορούσαμε να μην ανταποδώσουμε την αγάπη και τη στήριξη που δεχθήκαμε από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό όταν ο σεισμός χτύπησε το χωριό μας”, λέει στην ΕΡΤ ο κ. Τσανάκας και συνεχίζει τονίζοντας πως αντιπροσωπεία της κοινότητας και των κατοίκων, θα μεταβεί στις πληγείσες περιοχές για να μεταφέρει τη βοήθεια.

ertnews.gr