Ο Δήμαρχος Τυρνάβου κ.Σαρχώσης Παναγιώτης, κατανοώντας τις δυσκολίες της περιόδου και την αδυναμία πολλών αγροτών να ικανοποιήσουν τις οφειλές τους, απέναντι στη ΔΕΗ, που προέκυψαν από τις ιδιωτικές τους γεωτρήσεις, έστειλε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και συγκεκριμένα στον Υπουργό κ. Αραχωβίτη Σταύρο επιστολή, με την οποία ζητά μια ευνοϊκή αντιμετώπιση και λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι συγκεκριμένοι παραγωγοί.
Στην επιστολή αναφέρει τα εξής:
«Λίγο πριν την έναρξη της αρδευτικής περιόδου, σας ενημερώνουμε ότι είναι πολλοί οι παραγωγοί της περιοχής του Δήμου Τυρνάβου που, λόγω της δεινής οικονομικής τους κατάστασης των προηγούμενων ετών, έχουν αυξημένες ληξιπρόθεσμες οφειλές στη ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να μείνουν εκτός λειτουργίας οι ιδιωτικές τους γεωτρήσεις οδηγώντας σε καταστροφή των καλλιέργειών τους.
Λαμβάνοντας υπόψη την έμπρακτη στήριξη της ηγεσίας του Υπουργείου στον αγροτικό κόσμο, ζητούμε την παρέμβασή σας προκειμένου, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, να προωθηθεί ευνοϊκή ρύθμιση των ανωτέρω ληξιπρόθεσμων οφειλών στη ΔΕΗ των αγροτών του Δήμου Τυρνάβου, προκειμένου μα μην τεθεί σε κίνδυνο η αγροτική παραγωγή της περιοχής μας.»