Συνάντηση με ανοιχτή ατζέντα είχε με τη διοίκηση του ΑΣΕΠΟΠ Τυρνάβου ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλης Κόκκαλης. Ο Λαρισαίος πολιτικός έγινε αποδέκτης σειράς προβληματισμός των συνεταιριστών.

Μεταξύ αυτών οι αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στις αποζημιώσεις των επιχειρήσεων αποθήκευσης φρούτων που «χτυπήθηκαν» από τον πρόσφατο
σεισμό στις αρχές του Μαρτίου, αλλά και η καθ’ αυτού βιωσιμότητα των συνεταιρισμών με κίνητρα που να απαντούν στις προκλήσεις της εποχής.

Από την πλευρά του ο κ. Κόκκαλης τόνισε μετά το πέρας της συνάντησης τα εξής:

«Είχα την ευκαιρία να συζητήσω με τα στελέχη της διοίκησης ενός από τους πλέον δυναμικούς και εξωστρεφείς συνεταιρισμούς, του ΑΣΕΠΟΠ Τυρνάβου. Ένας συνεταιρισμός που άντεξε μέσα στη δίνη της κρίσης και συνεχίζει να δείχνει το δρόμο προς την υγιή ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα μέσα από το συνεταιρίζεσθαι.

Στο πλαίσιο αυτό, θεωρώ αυτονόητο το αίτημά τους να δοθούν θεσμικά κίνητρα στους συνεταιρισμένους αγρότες προκειμένου να ενδυναμωθεί το συνεταιριστικό κίνημα προς όφελος και των ίδιων αλλά και της αγροτικής οικονομίας. Εξίσου σημαντικές είναι και οι παρεμβάσεις που πρέπει να υπάρξουν για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των συνεταιρισμών.

Στο πλαίσιο αυτό, το προσεχές διάστημα θα μεταφέρω τις προτάσεις τους με σχετική ερώτηση στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό.

Το άλλο μεγάλο ζήτημα που συζητήσαμε είναι οι μεγάλες καθυστερήσεις που εμφανίζονται στην αποζημίωση επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον σεισμό της 3ης Μαρτίου.

Μιλάμε για επιχειρήσεις αποθήκευσης και συλλογής φρούτων, ψυγεία, στην επαρχία Τυρνάβου. Αποδεδειγμένα αυτές οι επιχειρήσεις έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από τον εγκέλαδο. Έχω αναδείξει το θέμα, θα επανέλθω άμεσα για να δούμε ποιες είναι οι προθέσεις της κυβέρνησης».