Κτιριακό συγκρότημα στο στρατόπεδο «Σχοινά» στον Τύρναβο παραχωρεί το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), προκειμένου να καλυφθεί άμεσα η ανάγκη στέγασης του δημοτικού σχολείου Δαμασίου.

Το δημοτικό στεγαζόταν σε κτίριο, το οποίο υπέστη μεγάλες ζημιές από τον σεισμό των 6 Ρίχτερ στην περιοχή της Ελασσόνας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, το σχολείο –ιδιοκτησίας ΤΕΘΑ- παραχωρείται σε εκτέλεση οδηγίας του κ. Πρωθυπουργού για άμεση επίλυση του ζητήματος και μέχρι την κατασκευή του νέου σχολικού κτιρίου στο χωριό Δαμάσι.

Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ:

«Το ΓΕΕΘΑ στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς, της συνδρομής των Ενόπλων Δυνάμεων σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και της αγαστής συνεργασίας με την πολιτεία, παραχωρεί κτιριακό συγκρότημα στο στρατόπεδο «Σχοινά» στον Τύρναβο, προκειμένου να καλυφθεί άμεσα η ανάγκη στέγασης του εξαθέσιου Δημοτικού σχολείου Δαμασίου.

Το δημοτικό από το 1938 έως τώρα στεγαζόταν σε κτίριο, το οποίο υπέστη μεγάλες ζημιές από τον χθεσινό σεισμό στη περιοχή της Ελασσόνας.

Το σχολείο (ιδιοκτησίας ΤΕΘΑ) παραχωρείται σε εκτέλεση οδηγίας του κ. Πρωθυπουργού για άμεση επίλυση του ζητήματος και μέχρι την κατασκευή του νέου σχολικού κτιρίου στο χωριό Δαμάσι, που έχει ήδη προγραμματισθεί.

Το σχολικό κτίριο κάλυπτε ανάγκες αρχικά του Διακλαδικού Συμμαχικού Στρατηγείου Νοτιοανατολικής Ευρώπης του ΝΑΤΟ και εν συνεχεία της Διοίκησης της Πολυεθνικής Ταξιαρχίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEEBRIG), η οποία τον Αύγουστο του 2020 μεταστάθμευσε στο Κουμάνοβο της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ