Σε μήνυμά του σχετικά με το πρόσφατο κρούσμα κορωνοϊού στο Δήμο Τυρνάβου, ο δήμαρχος κ. Γιάννης Κόκουρας αναφέρει τα εξής:

"Αγαπητοί μου συνδημότες,

Σε αυτές τις κρίσιμες και πρωτόγνωρες συνθήκες, σας απευθύνω μήνυμα αισιοδοξίας μα και εξακολούθησης της πιστής τήρησης των μέτρων.

Εδώ και τρεις εβδομάδες αντιμετωπίζουμε τον κορονοϊό, έναν εχθρό επικίνδυνο, πλην όμως όχι ανίκητο.

Ωστόσο, όπως είχα τονίσει από την πρώτη στιγμή, ο εχθρός αυτός ήταν προ των πυλών.

Η εμφάνιση κρούσματος στον Δήμο μας ήταν κάτι απευκταίο αλλά δυστυχώς αναμενόμενο. Άλλωστε η εμφάνιση του 20 ημέρες μετά το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στο Νομό Λάρισας αποδεικνύει πόσο ορθά και έγκαιρα μέτρα πήραμε.

Η εμφάνιση κρούσματος στο Δήμο μας βρίσκει έτοιμους: Τα Κέντρα Υγείας μας είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, σε όλες τις Υπηρεσίες του Δήμου υπάρχουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, ενώ η δημοτική καμπάνια ενημέρωσης για την πρόληψη ήταν άμεση και καθολική.

Παράλληλα, προβήκαμε στα απαραίτητα μέτρα κοινωνικής στήριξης. Θωρακίσαμε το Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι με ενίσχυση προσωπικού και ένα νέο όχημα, οργανώσαμε το ΤΕΒΑ, εξασφαλίσαμε χώρο, τροφή και όλα τα απαραίτητα για τους ελάχιστους ευτυχώς αστέγους μας.

Η προσπάθεια προφανώς και συνεχίζεται, το ίδιο εντατικά και επίμονα. Έχουμε παραγγείλλει ήδη νέα είδη ατομικής προστασίας, θα υπάρξουν απολυμάνσεις ενώ υπήρξε ήδη επικοινωνία με το Αστυνομικό Τμήμα Τυρνάβου ώστε οι αυστηροί έλεγχοι να συνεχιστούν.

Επίσης, το αμέσως επόμενο διάστημα θα μοιραστούν σε όλους τους δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒΑ και είδη ατομικής προστασίας και προσωπικής υγιεινής.

Συνδημότες μου, αυτές τις 20 ημέρες, με ελάχιστες εξαιρέσεις θλιβερής ανευθυνότητας, έχετε επιδείξει εξαιρετικά υπεύθυνη στάση την οποία σας καλώ να συνεχίσετε.

Τηρούμε τα προληπτικά μέτρα περιορισμού μετακίνησης.

Μένουμε σπίτι, εκτός αν παραστεί πραγματική ανάγκη.

Δεν συνοστιζόμαστε στις Τράπεζες.

Δεν προσερχόμαστε στο Δημαρχείο άσκοπα, παρά μόνο κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού με την αρμόδια Υπηρεσία.

Τέλος, τηρούμε σχολαστικά τα ατομικά μέτρα υγιεινής.

Συνεχίζουμε υπεύθυνα, με υπομονή, επιμονή και ομοψυχία.

Για τον εαυτό μας, τους οικείους μας, τους συνδημότες μας, την Πατρίδα μας."