Επιχειρήσεις και συνεταιρισμούς αποθήκευσης, διαλογής και ψύξης φρούτων στην ευρύτερη περιοχή του Τυρνάβου, επισκέφθηκε την Παρασκευή ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Ο κ. Κόκκαλης συνομίλησε με ιδιοκτήτες και εργαζόμενους στις επιχειρήσεις και διαπίστωσε από κοντά το μέγεθος της μεγάλης οικονομικής καταστροφής.

Μετά το πέρας των επισκέψεων, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Παράλληλα με το δράμα των σεισμόπληκτων κατοίκων στους οποίους πάντα βρίσκεται η σκέψη μας και μπόρεσα χθες να επισκεφθώ, βρέθηκα σήμερα σε επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή του Τυρνάβου, οι οποίες χτυπήθηκαν επίσης από τον εγκέλαδο. Οι ζημιές είναι μεγάλες και μη αναστρέψιμες αφού καταστράφηκαν και αποθηκευμένα προϊόντα όπως αχλάδια και μήλα. Εδώ η πολιτεία οφείλει να δείξει ταχύτατα αντανακλαστικά γιατί βρισκόμαστε σε μία περίοδο όπου η συγκυρία δεν επιτρέπει καμία κωλυσιεργία.

Γι’ αυτό και η πρότασή μας είναι οι εκτιμήσεις να γίνουν τάχιστα από τα εξειδικευμένα κλιμάκια και προπαντός, οι αποζημιώσεις να γίνουν παρακάμπτοντας τις γνωστές γραφειοκρατικές συμπληγάδες. Να υπάρξει δηλαδή ειδικό κονδύλι από τον κρατικό κορβανά και να δοθεί με συνοπτικές και δίκαιες διαδικασίες. Θα φροντίσω με αναφορά μου στους αρμόδιους υπουργούς να προωθήσω τη συγκεκριμένη θέση, γιατί νομίζω πως είναι προς όφελος όλων».