Εποικοδομητική συζήτηση με το δήμαρχο Τυρνάβου Γιάννη Κόκουρα, παρουσία των βουλευτών του νομού Μ. Χαρακόπουλου και Χρ. Κέλλα, του περιφερειάρχη και των αντιδημάρχων είχε σήμερα στο δημαρχείο της πόλης ο υπουργός Εσωτερικών Παν. Θεοδωρικάκος ο οποίος εμφανίστηκε καθησυχαστικός ως προς τα ώριμα έργα του “Φιλόδημου” που πρόκειται να δημοπρατήσει ο δήμος.

Σύμφωνα με όσα συζητήθηκαν τα έργα που πρόκειται να δημοπρατήσει άμεσα η ΔΕΥΑΤ και αφορούν την αντικατάσταση του αμιάντινου δικτύου ύδρευσης σε Τύρναβο και Αμπελώνα, τα αντιπλημμυρικά έργα σε όλο το δήμο, την εγκατάσταση ηλεκτροπαραγωγών ζευγών κ.λπ. αλλά και τα έργα οδοποιίας σε Τύρναβο και Αμπελώνα θα έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και θα εκτελεστούν κανονικά.

Παράλληλα με την ευκαιρία της σημερινής συνάντησης οι κ.κ. Θεοδωρικάκος και Κόκουρας συζήτησαν και για το θέμα του κολυμβητηρίου, με τον υπουργό να επισημαίνει ότι στόχος του υπουργείου είναι να μην συνεχίσουν να υπάρχουν έργα – κουφάρια όπως αυτό του Τυρνάβου σε όλη την επικράτεια και κατά συνέπεια θα αναζητηθούν άμεσα τρόποι για τη χρηματοδότηση των έργων που θα οδηγήσουν σε αξιοποίηση αυτών των κτισμάτων προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

Από την πλευρά τους τόσο ο δήμαρχος, όσο και οι βουλευτές έθεσαν επιτακτικά στον υπουργό το θέμα του χύμα τσίπουρο τονίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν να αλλάξει όνομα το παραγόμενο από τους αμβυκούχους τσίπουρο γιατί αυτό θα οδηγήσει σε οικονομική καταστροφή ολόκληρη την περιοχή.

Μάλιστα επεσήμαναν ότι θέλουν να συνεχίσουν να πίνουν το χύμα τσίπουρο.

paidis.com