Τέσσερις μήνες και κάτι έχουν περάσει από την ημέρα που σημειώθηκε ο καταστροφικός σεισμός στο Δαμάσι Τυρνάβου και τα προβλήματα της καθημερινότητας εξακολουθούν να ταλαιπωρούν τους σεισμοπαθείς, συν τοις άλλοις, έχουν να αντιμετωπίσουν, αυτές τις ημέρες και τις υψηλές θερμοκρασίες που κάνουν ανυπόφορη την κατάσταση στα κοντέινερ.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας ο πρόεδρος της Κοινότητας Δαμασίου, Γιώργος Τσανάκας, κάλεσε τις αρμόδιες υπηρεσίες να επισπεύσουν τις διαδικασίες, ώστε, να μπορέσουν οι σεισμόπληκτοι να απομακρύνουν τα μπάζα, να καθαριστούν οι χώροι, από τη στιγμή που έχει έρθει η απόφαση για την κατεδάφιση του σπιτιού.

“Εκείνο που δεν μας έγινε γνωστό είναι ποιος θα αναλάβει την απομάκρυνση των μπαζών. Που θα πάνε όλα αυτά και ποιος θα πληρώσει τα έξοδα απομάκρυνσης.

Σε ότι αφορά τις αποζημιώσεις των οικοσκευών, ενημέρωσα τους συγχωριανούς μου, όπου τα σπίτια τους, κρίθηκαν κατοικήσιμα, δηλαδή, πράσινα, αλλά έχουν υποστεί ζημιές στις οικοσκευές, ψυγεία, πλυντήρια, κουζίνες, είδη πρώτης ανάγκης, δεν αποζημιώνονται οι τηλεοράσεις, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, να καταθέσουν ένστασή στο φουαγιέ του Δήμου Τυρνάβου.

Αυτό που δεν γνωρίζω, γιατί δεν υπάρχει στο ΦΕΚ που να λέει ότι δεν αποζημιώνονται οι οικοσκευές των πράσινων σπιτιών, είναι ποιος, έδωσε την εντολή άνωθεν”, δήλωσε, ο κ. Τσανάκας, οποίος αναφέρθηκε και στο αυλάκι που υπάρχει δίπλα από τα κοντέινερ και αποτελεί εστία μόλυνσης και παρά τις υποσχέσεις ότι θα σκεπαστεί, δυστυχώς, δεν έχει γίνει καμία εργασία.

ertnews.gr