Σύμφωνα με την ΚΥΑ-Δ1αΓ.Π.οικ.-71342-06.11.2020-ΦΕΚ-4899-06.11.2020-τεύχος-Β και τα μέτρα προστασίας που έχουν ληφθεί  για την εξάπλωση  του κορωνοϊού, έως και τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020, οι ΛΑΪΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ του Δήμου Τυρνάβου οι οποίες πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή στον Αμπελώνα και κάθε Σάββατο στον Τύρναβο, θα λειτουργούν ως εξής:

1. Σε κάθε λαϊκή αγορά από τους πωλητές (παραγωγοί και επαγγελματίες) που δραστηριοποιούνται σε αυτήν, σύμφωνα με την άδειά τους, συμμετέχουν πωλητές σε ποσοστό 50%, ανά κατηγορία πωλητών (κατηγορίες πωλητών: παραγωγοί και επαγγελματίες), 

2. Αναστέλλεται η δραστηριότητα της εμπορίας βιομηχανικών ειδών (ένδυση, υπόδηση, λευκά είδη, φο μπιζού, υαλικά, πλαστικά είδη κ.α.)

3. Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών ορίζεται σε πέντε (5) μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο κενό-ελεύθερο από αντικείμενα.

4. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους (πωλητές/καταναλωτές/κοινό), καθώς και η τήρηση της απόστασης 1,5 μέτρου μεταξύ των ατόμων όπως και η διασφάλιση μη σχηματισμού ουράς άνω των πέντε ( 5 ) ατόμων.. 

5. Σε κάθε πάγκο πρέπει να υπάρχει αντισηπτικό και γάντια μίας χρήσης.

6. Τα κέρματα πρέπει να μπαίνουν σε σκεύος που υπάρχει απολυμαντικό.

Παρακαλούνται όλοι οι παραγωγοί / έμποροι λαϊκών αγορών όπως συμμορφωθούν με τα ανωτέρω, προκειμένου να διασφαλιστεί η λειτουργία των λαϊκών αγορών του Δήμου Τυρνάβου.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Τυρνάβου στο τηλ. 2492350159.