Πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο τελείται σήμερα στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Γεδεών στον Τύρναβο, επί τη ιερά και φωταυγεί μνήμη αυτού.
Στην ακολουθία του όρθρου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος, ο οποίος προΐσταται και της Θείας Λειτουργίας, συνιερουργούντος και του οικείου Ιεράρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου.
Στην θεία λειτουργία συμμετέχουν πολλοί κληρικοί, με πρώτο τον Πανοσιολογιώτατο π. Άνθιμο Αγιοπαυλίτη, ψάλουν μελωδικότατα οι Μουσικολογιώτατοι κ.Χριστοφόρος Καρυώτης και κ. Κώστας Καφαντάρης, παρίσταται η πληθύς των τοπικών αρχόντων ενώ την διακονία του λόγου ανέλαβε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης του Στόλου, π. Αλέξιος Ιστρατόγλου, ομιλήσας περί της σθεναράς ομολογίας του νέου Οσιομάρτυρος, Aγίου Γεδεών του εν Τυρνάβω.
Ο Σεβασμιώτατος Ιεράρχης της Λαρισαϊκής Εκκλησίας, ευγνωμόνως ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομο για την αγάπη του και την μεγάλη χαρά της παρουσίας του και ευχήθηκε σε όλους ο άγιος Γεδεών, ο ένδοξος Νεομάρτυς του Χριστού να είναι αρωγός και προστάτης στην ζωή τους.

romfea.gr