Το Δημαρχείο Τυρνάβου, κατόπιν πρόσκλησης του Δημάρχου Τυρνάβου Γιάννη Κόκουρα, επισκέφτηκε την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου ο Αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ Νίκος Δούκας. 

Κατά τη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε και διήρκησε πλέον των δύο ωρών, ο Αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ συζήτησε αναλυτικά με τη δημοτική αρχή, παρουσία του Δημάρχου Τυρνάβου Γιάννη Κόκουρα, του Προέδου του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργου Σακούτσιου, του Αντιδημάρχου Οικονομικών Λάσκου Μανδηλά, του Αντιδημάρχου Αγροτικής Ανάπτυξης Ανδρέα Γιαννόπουλου αλλά και με αγροτικούς φορείς και μέλη της τοπικής κοινωνίας. 

Ο κ. Δούκας ενημέρωσε πως ο ΕΛΓΑ έκανε τιτάνιες προσπάθειες για να ανταποκριθεί στον τεράστιο όγκο αιτήσεων και ζημιών, έχοντας την αμέριστη  στήριξη της Πολιτείας. Επιπλέον, ενημέρωσε για το συνεχές έργο ψηφιοποίησης του ΕΛΓΑ.

Τέλος, τόνισε πως στόχος είναι οι αποζημιώσεις από τον παγετό για όλο ο Δήμο Τυρνάβου να πληρωθούν αρχές Μαρτίου, όταν και θα πραγματοποιηθεί η αμέσως επόμενη πληρωμή του ΕΛΓΑ. Επιπλέον, ειδικά για το σεισμόπληκτο Δαμάσι θα πραγματοποιηθεί πληρωμή και για το χαλάζι. 

Από τη μεριά του, ο Δήμαρχος Τυρνάβου επισήμανε την επιτακτική ανάγκη να ικανοποιηθούν έστω και τώρα, παρά την όποια καθυστέρηση, οι αγρότες της περιοχής με τις απαιτούμενες αποζημιώσεις. Επιπλέον, επανέλαβε την ανάγκη περαιτέρω εμβάθυνσης της ήδη άριστης συνεργασίας μεταξύ ΕΛΓΑ και Δήμου Τυρνάβου.