Στο μήνυμα της ενόψει Χριστουγέννων, η διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας Αικατερίνη Καραγιώργου, αναφέρει τα εξής:

“Αγαπητοί μαθητές, αγαπητές μαθήτριες,

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητές συναδέλφισσες, εκπαιδευτικοί και διοικητικό προσωπικό,

Το μήνυμα της Ειρήνης, της Συμφιλίωσης και της Αλήθειας που πηγάζει από τη Γέννηση του Χριστού, έρχεται ως αντίβαρο στον πόλεμο, την έριδα και στη σύγχυση του μεταβαλλόμενου κόσμου μας.

Εμπνεόμενοι από τις αξίες της προσφοράς, της ανιδιοτέλειας και της ενσυναίσθησης, σε αντίθεση με τον ατομισμό των καιρών μας, ας συμβάλλουμε στην έμπρακτη αλληλεγγύη και στην ανακούφιση του βάρους των συνανθρώπων μας.

Μέσα από τη δημιουργική αξιοποίηση των ιδιαιτέρων χαρισμάτων που ο καθένας και η κάθε μία διαθέτει, ας γίνουμε εμείς οι φορείς της αλλαγής, για μια κοινωνία αλληλοκατανόησης, ανεκτικότητας και συμπερίληψης.

Σε ένα κόσμο, όπου η χαρά και η ελπίδα θα φθάνει ανεξαιρέτως σε όλους τους ανθρώπους, ας κάνουμε πράξη τα λόγια του Κυρίου: «Γίνεσθε ως τα παιδία» (Ματθ. 18,3), που “υπαινίσσονται” τη συνάντηση με τη χαμένη αθωότητα και ανεξικακία, την πνευματική αναγέννηση, την υπέρβαση, το μυστήριο, το θαύμα, καθώς,

«Μέσα μας γίνεται η Γέννηση.

Έξω στέκει το σχήμα της…»

Γ. Θέμελης, «Η Φάτνη» (1961)

Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά!

Χρόνια Πολλά με υγεία!”