Την Πέμπτη  27 Αυγούστου στις 21:00 στην Αυλή του Μύλου στον Μύλο του Παππά, θα πραγματοποιηθεί η παράσταση “Η Τελευταία Μάρθα” του Αλέξη Σταμάτη από το Θέατρο των Οδοιπόρων, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων, να στηρίξει έμπρακτα το ντόπιο καλλιτεχνικό δυναμικό, αλλά και να διασκεδάσουν οι συμπολίτες αυτό το διαφορετικό καλοκαίρι.

Λίγα λόγια για το έργο:

Ο Σάκης είναι ένας εμμονικός μεσήλικας άνδρας με το απωθημένο ενός ανθρώπου που ήθελε να γίνει ζωγράφος και κατέληξε φύλακας στην Εθνική Πινακοθήκη, όπου τα τελευταία είκοσι χρόνια έχει το βλέμμα του στο έργο του Κωνσταντίνου Παρθένη «Ο Χριστός».

Πίσω από την ατσαλάκωτα ψυχαναγκαστική του τελειότητα , διαπιστώνουμε τις ρωγμές. Ρωγμές από την παιδική του ηλικία , τη σχέση του με τη μητέρα του, τη σχέση του με τη ζωγραφική, τη σχέση του με τις γυναίκες.

Ενώ έξω απλώνεται η κοινωνική μοναξιά, ο Σάκης θα ανακαλύψει το μυστήριο που κρύβεται πίσω από την ταυτότητα του Στέργιου, ενός ψιλικατζή που άνοιξε κατάστημα απέναντι από το σπίτι του Σάκη.

Η ταυτότητα του Στέργιου θα καθορίσει τις επόμενες κινήσεις του Σάκη. Κινήσεις τυφλές, υπάκουες, εμμονικές. Κινήσεις που θα πάρουν μία απρόσμενη τροπή.

Με το βλέμμα του «Χριστού» του Παρθένη να παρακολουθεί κάθε βήμα του.

Συντελεστές

Κείμενο: Αλέξης Σταμάτης

Σκηνοθεσία: Άκυς Μητσούλης

Διαμόρφωση σκηνικού χώρου: Κατερίνα Γεωργαντά

Κοστούμια: Ελένη Ψύρρα

Πρωτότυπη Μουσική: Ράνια Τσοχατζή

Σχεδιασμός Φωτισμών: Δώρα Παπαδούλη

Bοηθός σκηνοθέτη: Ελένη Γιαννιού

Φωτογραφίες-τρέιλερ: Δημήτρης Παπαδημητρούλας

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Γιώργος Παπαδόπουλος

Ερμηνεύει ο Παναγιώτης Μπάκας

Είσοδος ελεύθερη

***Οι συναυλίες πραγματοποιούνται σύμφωνα με τις οδηγίες προστασίας όπως ορίζονται στο υγειονομικό πρωτόκολλο του υπουργείου Πολιτισμού.

Σύμφωνα με αυτές, η πληρότητα δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το 75% των θέσεων και δεν θα γίνεται διάλειμμα κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων.

Επιπλέον, το κοινό πρέπει να φορά μάσκα κατά την είσοδο, κατά τη διάρκεια και κατά την έξοδο από τη παράσταση και να χρησιμοποιεί αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα, ενώ κατά την είσοδο και έξοδο θα πρέπει να τηρούνται ουρές με αποστάσεις 1,5 μέτρου.

Καλή διασκέδαση!