Συνεχίζονται και σήμερα Τετάρτη 21 Απριλίου 2021 στις 21:00 ακριβώς οι διαδικτυακές παραστάσεις  του Θεατρικού Εργαστηρίου του Δήμου Κιλελέρ με το έργο η  «Κωμωδία των παρεξηγήσεων» του Σαίξπηρ  μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας https://kilelerartistas.wordpress.com.

Το Θεατρικό εργαστήρι, με την αμέριστη στήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, φέτος στους δύσκολους καιρούς της πανδημίας,  συγκέντρωσε όλο αυτό το υλικό των χρόνων που πέρασαν, το ψηφιοποίησε και το αποδίδει στο κοινό.Όσες και όσοι επισκεφθούν την ιστοσελίδα στην οποία  φιλοξενούνται οι παραστάσεις  θα έχουν την ευκαιρία να δουν την αποτύπωση των θεατρικών στιγμών και να ταξιδέψουν έστω και ψηφιακά μέσα από αυτές.

Η  «Κωμωδία των παρεξηγήσεων» του Σαίξπηρ  παρουσιάζεται σαν σαπουνόπερα της δεκαετίας του ’80, σαν βιντεοκασέτα που νοικιάστηκε από το Videoclub της γειτονιάς. Η υπόθεση εκτυλίσσεται μέσα σε μία μέρα.

« Ένα ευτυχισμένο ζευγάρι ο έμπορος Αιγαίωνας και η σύζυγός του Αιμιλία αποκτούν  πανέμορφα δίδυμα αγόρια , τους Αντίφιλους. Την ίδια μέρα γεννιούνται από μία φτωχή γυναίκα άλλα δίδυμα αγόρια , οι Δρόμιοι. Η εύπορη οικογένεια του έμπορα Αιγαίωνα αγοράζει τους Δρόμιους για να υπηρετούν τους Αντίφιλους. Τόσο οι Αντίφιλοι όσο και οι Δρόμιοι μοιάζουν μεταξύ τους σαν δύο σταγόνες νερό…»

Εδώ λοιπόν αρχίζει το έργο. Ο Σαίξπηρ κεντάει την πλοκή χωρίς να τον απασχολεί το πρόβλημα των χαρακτήρων αλλά η ανάπτυξη των κωμικών καταστάσεων. Πρόκειται για ένα έργο χαριτωμένο, δροσερό γεμάτο υπερβολές που θυμίζουν όπως προαναφέρθηκε σαπουνόπερα της δεκαετίας του ‘80.

Για το λόγο αυτό όλη η παράσταση ακολουθεί τη λογική της σαπουνόπερας , ζωντανεύοντας την αισθητική της εποχής μεταφέροντας την στη σκηνή. Ο σκηνοθέτης της παράστασης ΆκυςΜητσούλης δήλωσε: «Η κωμωδία των παρεξηγήσεων» του Σαίξπηρ  φωτισμένη με τα φώτα της ντίσκο του και μπολιασμένη με την υπερβολή της βιντεοκασέτας. Εκεί όπου οι ήρωες του Σαίξπηρ συναντούν τη «Δυναστεία» και το «Ντάλας».  Και όλα αυτά χωρίς ούτε μία στιγμή να χαθεί η μοναδική μαεστρία και ποίηση του συγγραφέα».

Η παράσταση ανέβηκε τον Ιούνιο του 2018 σε σκηνοθεσία Άκυ Μητσούλη. Βοηθός σκηνοθέτη - Μουσική Επιμέλεια: Πατρούλα Χριστοδούλου. Βοηθός σκηνοθέτη: Βίκυ Κουκουλιάφκα. Διεύθυνση σκηνής - Φροντιστήριο: Σταυρούλα Μπόζαρλη - Γιώργος Μπόζαρλης. Σκηνικά: Έλενα Κυράτσα. Μακιγιάζ: Εύη Τέγου. Σχεδιασμός αφίσσας - Φωτογραφίες: Βασίλης Πάτσιος. Κοσμήματα: Μαρία Κούλα (skswarovskicrystals).

Συμμετείχαν με σειρά εμφάνισης: Θάνος Σακελαρίου, Δημοσθένης Χαρούλης, Μιλτιάδης Γρέκος, Δημήτρης Τσανίδης, Σίμος Τσεκούρας, Βίκυ Κουκουλιάφκα, Ξένια Τσιγάρα, Παναγιώτα Χατζητζομπάνη, Τιμολέων Χατζητζομπάνης, Γεωργία Τσανίδη, Σταυρούλα Μπόζαρλη, Νίκος Ζαβλιάκης, Αίγλη Χατζηστεργίου, Χριστίνα Τόγκα, Μιχαέλα Αρχοντή, Λία Κουλίζη, Δημήτρης Κατσιαούνης, Άννη Χατζή, Σπυριδούλα Χαρούλη.

Θα ακολουθήσουν διαδικτυακά στις 28.04 Μεγάλη Τετάρτη, το θεατρικό αναλόγιο ««… όλη νύχτα ακούγαμε τους σιδεράδες να ετοιμάζουν τα καρφιά …» και στις 05.05 «Η κόμισα της φάμπρικας».