Όσο μικρή ή μεγάλη και εάν είναι η επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σας πάντα – μα πάντα – υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και φυσικά έξυπνοι και πρακτικοί τρόποι για να κεντρίσετε το ενδιαφέρον των χρηστών του διαδικτύου και να αυξήσετε τον αριθμό των ατόμων που επισκέπτονται τη δική σας σελίδα. Η κατασκευή μιας σύγχρονης και προηγμένης τεχνολογικά ιστοσελίδας, που θα χαρακτηρίζεται ως “φιλική προς τον χρήστη”, είναι μόνο η αρχή της ψηφιακής στρατηγικής και του digital marketing της επιχείρησής σας, καθώς ζητούμενο παραμένει το να προσελκύσετε επισκέπτες και φυσικά να αυξήσετε το traffic της ιστοσελίδας σας.

Επενδύστε στο περιεχόμενο

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να έχει μια ιστοσελίδα για να έχει και επισκέπτες είναι φυσικά το περιεχόμενο. Η ιστοσελίδα σας πρέπει να είναι πλούσια, από άποψη περιεχομένου, και αυτό να ανανεώνεται διαρκώς ώστε οι επισκέπτες να έχουν περισσότερους λόγους να κάνουν κλικ στη σελίδα σας αλλά και αρκετά πράγματα να κάνουν μέσα σε αυτή αμέσως μόλις την επισκεφθούν. Ένας εύκολος τρόπος για να αποκτήσετε επισκεψιμότητα, είναι το να επενδύσετε στην ανάρτηση άρθρων στην ιστοσελίδα σας, τα οποία θα είναι σχετικά με το περιεχόμενό της και παράλληλα θα είναι ελκυστικά και χρήσιμα για τους χρήστες του διαδικτύου. Έτσι είναι πιο πιθανό κάποιος να την επισκεφθεί και φυσικά να περάσει αρκετό χρόνο μέσα σε αυτή.

Διαδικτυακή διαφήμιση

Πρόκειται σίγουρα για έναν γρήγορο και αποδοτικό τρόπο να προσελκύσετε νέους επισκέπτες στη σελίδα σας. Ο λόγος φυσικά για την online διαφήμιση, η οποία γνωρίζει ραγδαία άνοδο τα τελευταία χρόνια μιας και ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις στρέφονται στη διαδικτυακή προώθηση των προϊόντων και των υπηρεσιών τους. Χρησιμοποιώντας εργαλεία όπως τα Google Ads, Facebook Ads, τις διαφημίσεις στο Youtube ή το Instagram, μπορείτε να προσελκύσετε εύκολα χιλιάδες νέους επισκέπτες για την ιστοσελίδα σας. Εάν μάλιστα σχεδιάσετε μια ολοκληρωμένη digital marketing στρατηγική διαδικτυακής διαφήμισης θα είστε σε θέση όχι απλώς να αυξήσετε την επισκεψιμότητα της σελίδας σας αλλά να προσελκύσετε επισκέπτες που είναι πολύ πιθανό – αν όχι βέβαιο – ότι θα μετατραπούν σε πελάτες ή μόνιμους “θαμώνες” της ιστοσελίδας σας. Η διαδικτυακή διαφήμιση, τόσο μέσω της Google όσο και μέσα από τα Social Media, αποτελεί έναν εξαιρετικό τρόπο για να χτίσετε το ψηφιακό σας brand και φυσικά να αυξήσετε τον αριθμό των χρηστών που επισκέπτεται την ιστοσελίδα σας.

Χτίστε social media κοινότητες

Μια ιστοσελίδα για να έχει επισκέπτες δεν αρκεί απλά να διαθέτει ωραίο περιεχόμενο, να έχει σχεδιαστεί σωστά και με σύγχρονα εργαλεία ή να είναι γεμάτη με προσφορές και ειδικές υπηρεσίες. Το άλφα και το ωμέγα στην προσέλκυση επισκεπτών είναι η σωστή προώθηση της ιστοσελίδας σας. Τα social media είναι ένας πολύ αξιόπιστος τρόπος για να κερδίσετε traffic και να αυξήσετε δραστικά των αριθμό των επισκεπτών της σελίδας σας. Για να το πετύχετε αυτό πρέπει να σχεδιάσετε της social media στρατηγική σας έξυπνα και με σύνεση. Στοχεύστε στα social media που σχετίζονται με το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας και δημιουργήστε εκεί προφίλ και σελίδες. Προσελκύστε ακολούθους και χτίστε μια online κοινότητα με χρήστες που ενδιαφέρονται για τη σελίδα σας και το περιεχόμενό της. Αλληλεπιδράστε μαζί τους και μείνετε συνεπείς προσφέροντας διαρκώς νέο περιεχόμενο, ώστε να παραμείνει “ζωντανό” το ενδιαφέρον της κοινότητας για την ιστοσελίδα σας.

Δώστε βάση στο SEO

Χωρίς SEO η ιστοσελίδα σας υστερεί σημαντικά έναντι των άλλων ανταγωνιστικών ιστοσελίδων ενώ το περιεχόμενό της είναι καταδικασμένο να χαθεί στη δεύτερη σελίδα των αναζητήσεων της Google. Το SEO, Search Engine Optimization, είναι μια σειρά από πρακτικές που σας βοηθούν να προσαρμόσετε το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας ώστε αυτό να είναι φιλικό προς τις μηχανές αναζήτησης και να εμφανίζεται στα πρώτα αποτελέσματα των χρηστών που ψάχνουν κάτι στο διαδίκτυο. Εφαρμόζοντας τέτοιου είδους πρακτικές και επενδύοντας στο SEO, η ιστοσελίδα σας θα αποκτήσει περισσότερους επισκέπτες και θα παραμείνει ψηλά στις αναζητήσεις των χρηστών του διαδικτύου.

Συνδεθείτε με άλλες ιστοσελίδες

Ένας ιδιαίτερα αποδοτικός τρόπος για να αυξήσετε την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σας είναι το να αναπτύξετε συνδέσεις με άλλες σελίδες. Το λεγόμενο link building, κατά το οποίο μια ιστοσελίδα χρησιμοποιεί ως παραπομπή μια άλλη ιστοσελίδα και πρακτικά κατευθύνει τους επισκέπτες της προς αυτή. Εκτός από την άμεση επισκεψιμότητα (τους χρήστες δηλαδή που φτάνουν στη σελίδα σας πατώντας πάνω στο εν λόγω link) αυτή η μέθοδος σας βοηθάει να ξεχωρίσετε ως μια “αξιόπιστη” πηγή – καθώς οι μηχανές αναζήτησης βλέπουν άλλες σελίδες να συνδέονται με τη δική σας – και έτσι να ανέβετε ακόμη πιο ψηλά στα αποτελέσματα των αναζητήσεων των χρηστών του διαδικτύου. Με τον τρόπο αυτό γίνεται ακόμη πιο εύκολο το να βρει κάποιος την ιστοσελίδα σας και να την επισκεφθεί.

Χρησιμοποιήστε το e-mail

Η ιστοσελίδα σας μπορεί να έχει κάτι ιδιαίτερα ενδιαφέρον για πολλούς χρήστες ωστόσο αυτοί να το αγνοούν. Ένας πρακτικός και άμεσος τρόπος να τους ενημερώσετε – αλλά και να τους πείσετε να επισκεφθούν τη σελίδα σας – είναι το e-mail marketing. Ζητήστε από τους επισκέπτες της σελίδας σας να κάνουν εγγραφή στο newsletter σας και στείλτε τους ανά τακτά χρονικά διαστήματα ενημερωτικά e-mails, ώστε να αυξήσετε την επισκεψιμότητα της σελίδας σας. Αρκετοί χρήστες του διαδικτύου ενδεχομένως να μην χρησιμοποιούν social media (ή τουλάχιστον να μην τα χρησιμοποιούν τόσο συχνά) με αποτέλεσμα να αγνοούν τις αναρτήσεις που κάνετε εκεί. Αυτούς μπορείτε να τους προσεγγίζετε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, προωθώντας τα μηνύματά σας εκεί και πείθοντάς τους να επισκεφθούν την σελίδα σας για να δουν κάτι που θα έχει ενδιαφέρον για αυτούς.

Μελετήστε τον ανταγωνισμό

Ενδεχομένως κάποια “ανταγωνιστική” ιστοσελίδα με παρεμφερή περιεχόμενο να έχει κάτι… να σας πει. Κάντε μια σύντομη μελέτη για τις τεχνικές που εφαρμόζουν οι ανταγωνιστές σας και το πως αυτοί προσελκύουν επισκέπτες στις ιστοσελίδες τους και υιοθετήστε ιδέες που μπορεί να σας φανούν έξυπνες ή ελκυστικές. Δώστε βάση στα σημεία που νιώθετε ότι υστερείτε συγκριτικά με αυτούς και επενδύστε σε μια digital marketing στρατηγική που θα σας βοηθήσει να καλύψετε τυχόν κενά και να βρεθείτε ένα βήμα παραπέρα από τον ανταγωνισμό.

Ελάτε στην WEBONE για να σας προσφέρουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες Κατασκευής ιστοσελίδων & Κατασκευής eshop, Digital Marketing (SEO, SEM, Social Media Marketing, Inbound Marketing). Ό,τι δηλαδή χρειάζεστε για να αξιοποιήσετε με επαγγελματικό τρόπο τη νέα εποχή του Internet.

Στοιχεία επικοινωνίας

www.webone.gr

Διεύθυνση: Αγίας Σοφίας 41, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Τηλέφωνο: 2310-254007

Email: info@webone.gr