Υπό άλλες συνθήκες θα ήταν η πιο χαρούμενη και η πιο διασκεδαστική περίοδος του έτους. Όλοι μας χωρίς αποστάσεις, αντισηπτικά και μάσκες προστασίας θα ξεχυνόμασταν στα μαγαζιά για να κάνουμε  τα χριστουγεννιάτικα ψώνια  και παντού τριγύρω θα επικρατούσε αυτή η γλυκιά προσμονή που πάντα συνοδεύει την έλευση του νέου έτους.

Φέτος, όμως όλα έχουν αλλάξει, καθώς η νέα πραγματικότητα που δημιουργήθηκε μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, με αποκορύφωμα την επιβολή του lockdown, επηρεάζει αναγκαστικά και τις προγραμματισμένες προετοιμασίες για κάθε χωριό  που αρχικά είχαν προγραμματιστεί.

Ωστόσο, σε πείσμα των καιρών και προσπαθώντας να αφήσει έστω και για λίγο στην άκρη την αγωνία για την εξέλιξη της πανδημίας ο δήμος Τεμπών αποφάσισε να φορέσει τα καλά του, να στολίσει όλα τα χωριά με φωτεινές επιγραφές, γιρλάντες, φωτάκια σε κεντρικούς, και όχι μόνο, δρόμους και στολίζοντας χριστουγεννιάτικα δένδρα σε κάθε Κοινότητα. Μέσω αυτής της προσπάθειας φιλοδοξεί να δώσει μια χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στους πολίτες, να χαρούν και να νιώσουν Χριστούγεννα. Όλοι μας το έχουμε, περισσότερο από ποτέ, ανάγκη στις δύσκολες αυτές ώρες που περνάμε.

«Τα φετινά Χριστούγεννα είναι αυτονόητο ότι θα είναι διαφορετικά. Ως δήμος, προετοιμαστήκαμε κατάλληλα φωτίζοντας και στολίζοντας, όπως πάντα, όλες τις περιοχές μας. Ταυτόχρονα, όμως, αυτές τις δύσκολες ώρες στεκόμαστε με ανθρωπιά, ευαισθησία και έγνοια, με τις κοινωνικές και προνοιακές μας δομές,  στο πλευρό των πασχόντων και των αναξιοπαθούντων μέσα από τα προγράμματα "Βοήθεια στο σπίτι", τη διανομή τροφίμων κ.ά. Όλοι μαζί, στηρίζοντας ο ένας τον άλλον, θα ξεπεράσουμε κι αυτή τη σκληρή δοκιμασία», επισημαίνει ο δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης υπενθυμίζοντας, συγχρόνως, «όλοι μας επιβάλλεται να κάνουμε υπομονή, να τηρούμε τα μέτρα και να έχουμε πίστη και αισιοδοξία ότι θα τα καταφέρουμε να βγούμε νικητές και από αυτήν την ιδιαίτερα δύσκολη δοκιμασία».