Την επανένταξη των τοπικών κοινοτήτων Ελάτειας, Ευαγγελισμού, Παραπόταμου, Ιτέας, Τεμπών και Γόννων στις ημιορεινές-μειονεκτικές περιοχές ζητά ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κ. Κολλάτος:
Αναλυτικά αναφέρει:
"Σχετικά με το προσχέδιο του ΥΠΑΑΤ το οποίο αφορά τη νέα οριοθέτηση περιοχών με φυσικούς περιορισμούς, (εκτός των ορεινών) επιθυμούμε την επανένταξη στις ημιορεινές-μειονεκτικές περιοχές των Τοπικών Κοινοτήτων Ελάτειας, Ευαγγελισμού, Παραπόταμου, Ιτέας, Τεμπών και Γόννων, του Δήμου μας, διότι ιστορικά ανήκουν στην κατηγορία αυτή. Θεωρούμε ότι το χρονικό περιθώριο της διαβούλευσης ήταν ελάχιστο και δεν δόθηκε η δυνατότητα να τεκμηριωθεί η διατήρηση των κριτηρίων ένταξης στις μειονεκτικές περιοχές (ξηρασία, μορφολογία εδάφους, κλίση). Είμαστε ένας Δήμος όπου περιλαμβάνει ορεινές, ημιορεινές και πεδινές εκτάσεις, όπου το 1/3 περίπου των εκτάσεων ανήκουν στις ημιορεινές-μειονεκτικές ενώ αντίστοιχα έντονη είναι η δραστηριότητα των κατοίκων στις ξηρικές καλλιέργειες (σιτηρά, ελαιοκομία, αμπελουργία) αλλά και στην κτηνοτροφία.
Η κατάργησή της εξισωτικής αποζημίωσης θα ενισχύσει την ήδη φθίνουσα πορεία των παραπάνω μειονεκτικών περιοχών του Δήμου μας. Θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα για την παραμονή των κατοίκων στις περιοχές αυτές και για τη συνέχιση της άσκησης γεωργοκτηνοτροφικώνδραστηριοτήτων.
Σας τονίζουμε ότι στις παραπάνω κοινότητες εκτρέφονται περίπου 60.000 αιγοπρόβατα και περίπου 1200 βοοειδή και αντίστοιχα οι καλλιεργούμενες εκτάσεις ανέρχονται σε περίπου 55.000 στρέμματα.
Με την κατάργηση της εξισωτικής το κόστος παραγωγής θα εκτιναχθεί καθιστώντας το μέλλον των κτηνοτρόφων και των καλλιεργητών μας αβέβαιο.
Προτείνουμε την παραμονή των αναφερόμενων Τοπ. Κοινοτήτων στο καθεστώς των μειονεκτικών περιοχών, σε διαφορετική περίπτωση να υπάρξει πρόβλεψη χορήγησης αντισταθμιστικών μέτρων διατήρησης του εισοδήματος."