Τρία κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν σε πρόσφυγες που κατέλυσαν προ ημερών σε ξενοδοχειακή μονάδα στο Καστρί Λουτρό του Δήμου Τεμπών.

Οι έλεγχοι έγιναν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μετά από πρωτοβουλία του δημάρχου Γιώργου Μανώλη.

Σε σχετικό δελτίο Τύπου της δημοτικής αρχής σημειώνονται τα εξής:

«Αμέσως  μετά την αυθαίρετη και  ξαφνική εγκατάσταση των προσφύγων σε ξενοδοχειακές μονάδες της Κοινότητας Αμπελακίων και στην παραλία Αιγάνης του Δήμου Τεμπών με υπευθυνότητα έναντι  των συμπολιτών του ο Δήμαρχος κ. Γεώργιος Μανώλης και εφόσον δεν υπήρχε πλήρης ενημέρωση  στο θέμα του τεστ covid-19 προς το Δήμο ούτε για την εγκατάσταση ούτε από που προερχόταν τα συγκεκριμένα άτομα, πήρε την πρωτοβουλία και εκλήθη κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να  πραγματοποιήσει ελέγχους για πιθανά κρούσματα covid-19 στους  πρόσφυγες.

Μετά τα χθεσινά αποτελέσματα των εξετάσεων που δυστυχώς έδειξαν την ύπαρξη 3 κρουσμάτων σε πρόσφυγες που διαμένουν στο Ξενοδοχείο ΚΑΣΤΡΙ  στην παραλία Αιγάνης, ο Δήμαρχος ζήτησε από τον Διοικητή του Α.Τ. Τεμπών την επιτήρηση του χώρου ώστε να μην υπάρξει διασπορά από  μετακινήσεις προσφύγων και από τους υπεύθυνους του προγράμματος να τηρηθεί το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Ταυτόχρονα ενημερώθηκε ο Περιφερειάρχης κ.  Αγοραστός ο οποίος έδωσε οδηγίες ώστε να ενεργοποιηθεί το υγειονομικό πρωτόκολλο αντιμετώπισης κρουσμάτων  covid -19.

Για άλλη μια φορά ο Δήμαρχος Τεμπώνκ.  Γεώργιος Μανώλης τονίζει πως η αυθαίρετη απόφαση της κυβέρνησης να εγκαταστήσει σε ξενοδοχειακές  μονάδες του Δήμου πρόσφυγες, χωρίς να έχουν ελεγχθεί για το εάν είναι φορείς του covid - 19 επιβεβαιώνει τους φόβους του για τα προβλήματα στην  υγεία των κατοίκων του Δήμου  Τεμπών, που μέχρι πριν λίγες μέρες είχαν καταφέρει με την υπεύθυνη στάση τους να μείνουν μακριά από τηνπανδημία».