Και σήμερα, όπως και χθες, από τις 22.00 ως τις 06.00 της επόμενης μέρας οι σήραγγες των Τεμπών θα είναι κλειστές για τα οχήματα με την κίνηση να διεξάγεται από την Κοιλάδα. Το ίδιο συνέβη και το προηγούμενο διάστημα προκαλώντας εύλογα ερωτηματικά.
Η εκπρόσωπος τύπου της Αυτοκινητοδρόμου Αιγαίου Ειρήνη Ζαβρίδου εξήγησε στην ΕΡΤ Λάρισας, ότι αυτό συμβαίνει προκειμένου να γίνουν προγραμματισμένες αναβαθμίσεις στα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας που λειτουργούν εντός των τούνελ.
«Έχουν προγραμματιστεί 16 τέτοια κλεισίματα των σηράγγων και μέχρι στιγμής έγιναν τα 4. Κάθε εβδομάδα σχεδόν θα κλείνουν για να γίνονται οι αναβαθμίσεις προκειμένου τα συστήματα να πιάσουν το μέγιστο της απόδοσής τους, αξιοποιώντας τις πληροφορίες που καταγράφονται σε κανονικές συνθήκες κυκλοφορίας. Καταγράφονται δηλαδή δεδομένα από την κίνηση στα τούνελ για ένα διάστημα, όπως ταχύτητα οχημάτων, εκπομπή ρύπων κλπ και στη συνέχεια με βάση αυτά ενημερώνονται τα συστήματα για να γίνουν πιο αποτελεσματικά. Π.χ σε περίπτωση ατυχήματος εντός των τούνελ να ειδοποιείται μέσα σε 15 δευτερόλεπτα το κέντρο διαχείρισης και να αρχίζει έτσι άμεσα η αντιμετώπιση του συμβάντος» ανέφερε η κα Ζαβρίδου.
Τις ώρες που τα τούνελ είναι κλειστά και η κίνηση γίνεται από την κοιλάδα των Τεμπών οι οδηγοί πληρώνουν κανονικά το αντίτιμο στα διόδια Μακρυχωρίου (Ευαγγελισμός) και Λεπτοκαρυάς, εάν περάσουν απο αυτά, κι ας μην χρησιμοποιήσουν τις σήραγγες.
«Πληρώνουν έτσι κι αλλιώς για την συντήρηση του δρόμου» απαντά η εταιρία.
ert.gr