Η Δημοτική παράταξη «Συνεργασία για Πορεία Ανάπτυξης» του Δ.Τεμπών σε ανακοίνωσή της «εκφράζει την έντονη αγανάκτηση και τον προβληματισμό της, ζητώντας την κατάργηση της υπ αρ 106077/Δ2/1-9-2021 απόφαση του Υπουργείου Παιδείας που οδηγεί στη μη συνέχιση λειτουργίας των ολιγομελών τμημάτων των Λυκείων (Συκουρίου, Μακρυχωρίου, Γόννων) του Δ. Τεμπών.

Δεν μας προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι συνεχίζεται η αποδυνάμωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των τοπικών κοινωνιών.

Φαίνεται όμως ότι έφτασε η ώρα για την αποδυνάμωση και των εκπαιδευτικών κοινοτήτων και μάλιστα σε μία δύσκολη περίοδο μεσούσης της υγειονομικής κρίσης.

Δεν μπορεί κκ της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας να σταθμίζονται τα πάντα στο «βωμό» της όποιας ορθολογιστικής προσέγγισης αναφορικά με τα ολιγομελή τμήματα μία περίοδο όπου λόγω της πανδημίας υπάρχει επιτακτική ανάγκη μικρότερων και ευέλικτων σχημάτων.

Η κατάργηση των ανωτέρω τάξεων-τμημάτων θα επιφέρει μόνο αρνητικές συνέπειες αφενός για τους μαθητές που θα αλλάξουν σχολικό περιβάλλον και αφετέρου θα επιβαρύνουν οικονομικά τον προγραμματισμό και προϋπολογισμό των οικογενειών τους.

Έστω και την ύστατη ώρα ζητάμε από το Υπουργείο Παιδείας την αναστολή της απόφασης υπ αρ 106077/Δ2/1-9-2021,προχωρώντας σε νέα υπουργική απόφαση διασφαλίζοντας την λειτουργία των ολιγομελών τμημάτων στα εκπαιδευτικά ιδρύματα του  Δήμου μας.

Ζητάμε από την Δημοτική Αρχή, πέρα από την επιστολή διαμαρτυρίας χαμηλής όχλησης πού έστειλε στο αρμόδιο Υπουργείο να αναλάβει πρωτοβουλίες σε συνεργασία με τους βουλευτές του Ν. Λάρισας, την Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και τους  εμπλεκόμενους φορείς ,ώστε να επιτευχθεί άμεσα η ανάκληση της ανωτέρω απόφασης.

Τέλος, κάνουμε έκκληση στις τοπικές κοινωνίες καθώς και στους Συλλόγους Γονέων & κηδεμόνων των Λυκείων που θίγονται, να κλιμακώσουν τους αγώνες και τις προσπάθειες τους, δηλώνοντας παράλληλα ότι η Δημοτική μας παράταξη θα βρίσκεται αρωγός στην διεκδίκηση των αιτημάτων τους ,με όποια μορφή αγώνα-διαμαρτυρίας επιλέξουν.»