Από τον Δήμο Τεμπών ανακοινώνεται ότι: «Ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Μανώλης συναντήθηκε στα Γραφεία του ΕΛΓΑ στην Αθήνα με τον Πρόεδρο κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, τον αντιπρόεδρο κ. Νίκο Δούκα και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Επίκεντρο της συζήτησης αποτέλεσαν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τον παγετό του Μαρτίου  2020,  θέματα αγροτικής πολιτικής του ΕΛΓΑ, καθώς  και το έργο «Ψηφιακής Εφαρμογής Εκτιμητικής Διαδικασίας».

Μετά το τέλος της επίσκεψης, ο δήμαρχος  Γιώργος Μανώλης έκανε την εξής δήλωση: «Για μία ακόμη φορά επισκέφθηκα τον φίλο και παλιό συμφοιτητή μου, Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, τον αντιπρόεδρο κ. Νίκο Δούκα και υπηρεσιακούς παράγοντες, για να ενημερωθώ για την πορεία του αιτήματος 14 πληγέντων παραγωγών από τον παγετό του Μαρτίου 2020, οι οποίοι λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό, δεν δήλωσαν σωστά τα αγροτεμάχια τους με αποτέλεσμα να θεωρηθούν εκπρόθεσμοι και να καταστούν μη δικαιούχοι αποζημίωσης.

Κατανοούμε και αναγνωρίζουμε ότι υπάρχει δυσκολία στην επίλυση του ανωτέρω αιτήματος, αλλά θεωρούμε, μπορώ να πω, άδικο τον αποκλεισμό αυτών των παραγωγών από το δικαίωμα της αποζημίωσης, που είναι τόσο αναγκαία, αυτές τις δύσκολες από κάθε άποψη εποχές.

Ζητάμε, λοιπόν, να γίνει προσπάθεια από όλους, διοίκηση και υπηρεσιακούς παράγοντες, ώστε να λυθεί το δίκαιο αίτημά τους, στηρίζοντας έτσι έμπρακτα τους αγρότες, οι οποίοι βάλλονται από παντού».