Σε πολύ καλό κλίμα έγινε η συνάντηση του Δημάρχου Τεμπών κ. Γιώργου Μανώλη με τον  Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη.

Ο Δήμαρχος παρουσίασε την κατάσταση που δημιουργήθηκε με την εγκατάσταση των  προσφύγων, μεταξύ των οποίων υπάρχουν και φορείς του COVID - 19, στην ξενοδοχειακή  μονάδα στην παραλία Αιγάνης του Δήμου καθώς και από τις ανεύθυνες, όπως  αποδείχθηκε, πληροφορίες για μόνιμη εγκατάστασή τους και φοίτηση των παιδιών τους σε  σχολεία της περιοχής.

Ο κ.  Μανώλης εξήγησε στον Υπουργό ότι εν μέσω έξαρσης της Πανδημίας και στη χώρα  μας, φροντίδα του Δήμου είναι η προστασία της υγείας των κατοίκων του Δήμου Τεμπών, οι οποίοι με μεγάλη προσπάθεια μέχρι τώρα κατάφεραν να διατηρήσουν την καλή  υγειονομική κατάσταση σε όλη την περιοχή τους και όπως ήταν φυσικό αντέδρασαν με φόβο στην εγκατάσταση των προσφύγων.

Η συζήτηση μεταξύ των δύο ανδρών υπήρξε εποικοδομητική, συζητήθηκαν όλες οι  λεπτομέρειες του προβλήματος που δημιουργήθηκε και ο Υπουργός έδωσε διευκρινήσεις  για όλες τις λεπτομέρειες του προγράμματος φιλοξενίας που εφαρμόζει το Υπουργείο στα  πλαίσια της επίλυσης του Μεταναστευτικού στη χώρα μας σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ο Δήμαρχος Τεμπών ζήτησε και πήρε τη διαβεβαίωση του Υπουργού ότι πρώτον θα τηρηθούν οι ακριβείς προθεσμίες του προγράμματος φιλοξενίας των προσφύγων στο Δήμο Τεμπών και δεύτερον τα προσφυγόπουλα αυτά δεν θα φοιτήσουν σε σχολεία της περιοχής.