Θέματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα, συζήτησε ο δήμαρχος Τεμπών, Γιώργος Μανώλης και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Οικονόμου.

Εξετάστηκαν θέματα που έχουν να κάνουν με την ανάγκη δημιουργίας μέτρου στήριξης των επιτραπέζιων ελιών και των κτηνοτρόφων, λόγω μείωσης στην παραγωγή γάλακτος και απώλειας ζωϊκού κεφαλαίου, ενώ συζητήθηκε και ο τρόπος συνέχισης του προγράμματος αντιμετώπισης της «σφήκας της καστανιάς».

Ο κύριος πυλώνας ανάπτυξης, ιδιαίτερα για τον Δήμο Τεμπών, είναι ο αγροτικός και κτηνοτροφικός τομέας, τόνισε προς τον Υφυπουργό, ο Δήμαρχος.

Ο κ. Γιώργος Μανώλης ζήτησε την συνδρομή του Υφυπουργού στην ικανοποίηση των αιτήσεων για ένταξη τους στο μέτρο των νέων αγροτών και τη θέσπιση επιπλέον ποσοστού για τα προγράμματα των σχεδίων βελτίωσης. Επίσης, συζητήθηκαν και θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος και τρόποι συνεργασίας Δήμου και Υπουργείου.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπήρξε στη συζήτηση για την κατασκευή του φράγματος στη θέση «Λιβαδότοπος» Πουρναρίου - Αμπελακίων. Ο Υφυπουργός ενημέρωσε τον Δήμαρχο ότι το φθινόπωρο το φράγμα θα έχει δημοπρατηθεί.

Τέλος, ο δήμαρχος κάλεσε τον υφυπουργό να επισκεφθεί την περιοχή, ώστε να πραγματοποιήσει αυτοψία στις καλλιέργειες και να συνομιλήσει με τους παραγωγούς – αγρότες και κτηνοτρόφους.

Μαζί με τον Δήμαρχο στη συνάντηση της Αθήνας, ήταν οι αντιδήμαρχοι Κώστας Ζαρδούκας και Αθανάσιος Καραναστάσης.