«Φωνή βοώντος εν τη ερήμω»

Αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε στο γνωστό θέμα αποζημίωσης των αμυγδαλοπαραγωγών του Δ.Τεμπών.

Οι κραυγές αγωνίας και η έντονη ανησυχία των παραγωγών ακούγονται πολύ ηχηρή στ´ αυτιά μας.

Οι μόνοι που δεν συγκινούνται ειναι οι αρμόδιοι του ΥΠΑΑΤ.

Ο εμπαιγμός της πολιτικής ηγεσίας,προς τούς παραγωγούς καθώς καί οι «κούφιες» υποσχέσεις των ιθυνόντων ειναι πλέον εμφανείς.

Στην ιδια γραμμή πλεύσης ο κος δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή του Δ.Τεμπών.

Δυστυχώς κύριοι,επιδείξατε μια ακατανόητη ολιγωρία γιά τό ζήτημα της αποζημίωσης των αμυγδαλοπαραγωγών καί επιτρέψατε μέ ανύπαρκτους χειρισμούς σας, τα  «κονδύλια» του ΥΠΑΑΤ να βαδίσουν  σ´αλλες πολιτείες.

Παρ´οτι ολοκληρώθηκε η διαδικασία αποζημίωσης μεσω ΠΣΕΑ της ακαρπίας των αμυγδάλων του 2017,παρ´οτι υπήρχαν δηλώσεις και δεσμεύσεις των αρμοδίων για πραγματοποίηση πληρωμών,κανείς δεν ειδε το χρώμα του χρήματος.

Παραπέμπονται για πληρωμή ,σύμφωνα με τα λεγόμενα του αρμόδιου Υπουργού κου Βορίδη ,για  το 2021 και βλέπουμε....

Για το μεγάλο πρόβλημα της μειωμένης παραγωγής αμυγδάλων κατά το 2019 στην ευρύτερη περιοχή του Δ.Τεμπών,που  με βάση τα απολογιστικά στοιχεία της αρμόδιας επιτροπής ,ανέρχεται σέ ποσοστό μείωσης 80%,η γεναιοδωρία του Υπουργείου εξαντλήθηκε στα 80€/στρέμμα.

Πάλι απούσα η Δ Αρχή,καμμία πίεση στο αρμόδιο Υπουργείο,καμμία διαμαρτυρία, μόνο λόγια,λόγια,δείχνει να μην μπορεί να διαχειριστεί τις κρίσιμες επιλογές του Δήμου.

Εκρεμότητες ακόμη υπάρχουν στις αποζημιώσεις ελαιοδένδρων λόγω παγετού το 2017,οι οποίες και αυτές έχουν παραπεμφθεί στις «καλένδες».

Επειδή λοιπόν οι παραγωγοί εχουν πληγεί βάναυσα τα τελευταία χρόνια και επειδή πρέπει να στηρίζεται ο πρωτογενής τομέας μέ έργα και οχι λόγια,οφείλει τάχιστα η κυβέρνηση να διορθώσει τα λάθη της ,ιδιαίτερα στην πολιτική των χορηγήσεων και να επιλύσει το μείζον θέμα των αμυγδαλοπαραγωγών ,το οποίο πρωτίστως ειναι θέμα επιβίωσης των ιδίων και των οικογενειών τους.

Κάνουμε για πολλοστή φορά έκκληση

σ´ολους τους βουλευτές,τον κ.περιφερειάρχη,τους υπηρεσιακούς παράγοντες να σταθούν αρωγοί στα δίκαια αιτήματα των αμυγδαλοπαραγωγών.

Προτρέπουμε την Δ.Αρχή να αναστείλει την διαρκή απραγία της και να επιδείξει μεγαλύτερη κινητικότητα,ασκώντας πίεση προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για επίσπευση των ενισχύσεων και αποκατάσταση της εμφανούς αδικίας.

Σε οτι αφορά την παράταξη μας «Συνεργασία για Πορεία Ανάπτυξης»,

δηλώνουμε κατηγορηματικά οτι βρισκόμαστε δίπλα σε κάθε παραγωγικό φορέα του Δήμου μας ,προασπίζοντας τα συμφέροντα και τα δίκαια αιτήματα τους.