Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και θρησκευτική μεγαλοπρέπεια με τη συμμετοχή κατοίκων του Πουρναρίου και της γύρω περιοχής, γιορτάστηκε στον Ιερό Ναό του χωριού η μνήμη του Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου, Αρχιεπισκόπου Καισαρείας, της Καππαδοκίας, του Ουρανοφάντορος.

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς τελέσθηκε ο πανηγυρικός εσπερινός, μετ΄ αρτοκλασίας, ιερού υψώματος και θείου κηρύγματος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου.

Ο σεπτός μας Ποιμενάρχης στο κήρυγμα του, αρχικά, έκανε μία σύντομη αναφορά στην Περιτομή του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, τονίζοντας ότι με την εορτή του Αγίου Βασιλείου η Εκκλησία θέλει να δείξει την κατάβαση του Θεανθρώπου και την ανάβαση του ανθρώπου.  Ακολούθως μίλησε για τη ζωή και το έργο του Μεγάλου Βασιλείου, τονίζοντας ιδιαίτερα τις πνευματικές και οικογενειακές του καταβολές, οι οποίες έδειξαν τον σωστό δρόμο στον Πατέρα της Εκκλησίας μας.

Στην ιερά αυτή εσπερινή πανηγυρική ακολουθία συμμετείχε ο εφημέριος της ενορίας, Αρχιμανδρίτης π. Αθηναγόρας και οι πατέρες, Ευθύμιος, Γεώργιος και Βασίλειος.

Στον πανηγυρικό εσπερινό συμμετείχαν ο δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης, οι αντιδήμαρχοι κ. Χρήστος Κρικώνης και κ. Γιώργος Ντόντος, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Παναγιώτης Γκατζόγιας και οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων Πουρναρίου και Συκουρίου  κ. Ιωάννης Μακρής και κ. Μιχάλης Γκουντής, αντίστοιχα.

Ανήμερα της Πρωτοχρονιάς ο δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Γιώργος Κυρίτσης, ο αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Ντόντος, η Πρόεδρος της Κοινότητας Μακρυχωρίου κ. Άννα Καραπάνου-Μαγαλιού, ο διοικητής του 3ου Πυροσβεστικού Σταθμού  ΒΙΠΕ Λάρισας κ. Δημήτρης Κουλούλας, ο διοικητής της 8ης ΕΜΑΚ κ. Χρήστος Ζουναλής και ο διοικητής του Α.Τ. Τεμπών κ. Πρόδρομος Χαρισμανίδης, παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία του Αγίου Βασιλείου και την επίσημη Δοξολογία, για την έναρξη του νέου ενιαυτού, στον Ιερό Ναό του Αγίου Θωμά στη έδρα του Δήμου στο Μακρυχώρι. Μετά το πέρας της Δοξολογίας ευχήθηκαν στους εορτάζοντες και αντάλλαξαν ευχές για τη νέα χρονιά με τους πολίτες.