Την Τετάρτη 21 Απριλίου, ενημερωτική ημερίδα μέσω τηλεδιάσκεψης διοργάνωσε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας προκειμένου να υπάρξει αναλυτική ενημέρωση πάνω στο περιεχόμενο του Εθνικού Σχεδίου Ανθεκτικότητας και Ανάκαμψης «Ελλάδα 2.0», στην οποία  συμμετείχε και ο Δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής: «Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, όπου πήραν μέρος παρουσιάζοντας το περιεχόμενο του Σχεδίου «Ελλάδα 2.0», του νέου ΕΣΠΑ και του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης,  ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Ιωάννης Τσακίρης και ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης.

Η συγκεκριμένη ημερίδα, ήταν η πρώτη από τις πολλές πρωτοβουλίες ενημέρωσης και δράσης που θα διοργανώσει το επόμενο διάστημα η ΚΕΔΕ, στην προσπάθεια που έχει αναλάβει το Διοικητικό της Συμβούλιο να φέρει κοντά τους δήμους με την κυβέρνηση, ώστε να υπάρξει ένας γόνιμος διάλογος και μια ουσιαστική ενημέρωση πάνω στις δυνατότητες που προσφέρει η αξιοποίηση των πόρων που θα είναι διαθέσιμοι, προκειμένου να αξιοποιηθούν από όλους τους δήμους, ανεξάρτητα  από το μέγεθός τους.»

«Με την ημερίδα αυτή, ανοίγει η συζήτηση για την επόμενη μέρα και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όσο αφορά τις επόμενες δεκαετίες. Βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο. Μπροστά μας έχουμε το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», που ενώ αρχικά φάνηκε πολλά υποσχόμενο, στο τέλος κατέληξε με συγκεκριμένο προϋπολογισμό για κάθε Δήμο. Παράλληλα,  το Ταμείο Ανάκαμψης ανοίγει ένα καινούργιο παράθυρο που θα καλύψει τα κενά που αναπόφευκτα υπάρχουν, συγχρόνως  και με τη νέα Προγραμματική Περίοδο του ΕΣΠΑ. Τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», έρχεται να καλύψει το Ταμείο Ανάκαμψης, που ίσως είναι η μεγαλύτερη, αλλά  και η τελευταία μεγάλη ευκαιρία για την Αυτοδιοίκηση. Πρέπει να δούμε πώς θα αξιοποιήσουμε τους πόρους που έχουμε μπροστά μας. Έχουμε αγώνα δρόμου και είναι επιτακτική ανάγκη μαζί με τους συναρμόδιους Υπουργούς, τα στελέχη της Κυβέρνησης και τα θεσμικά μας όργανα Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας και Κ.Ε.Δ.Ε., να δούμε πώς πρέπει να προετοιμαστούμε οι Δήμοι έτσι ώστε να μη χάσουμε ούτε ένα ευρώ. Πρέπει να δούμε ποια έργα, που εκ των πραγμάτων θα μείνουν εκτός του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», θα μπορέσουν και με ποιο τρόπο να ενταχθούν στο Ταμείο Ανάκαμψης και το νέο ΕΣΠΑ. Η ανάγκη για έργα στο Δήμο Τεμπών, ξεπερνούν σε προτάσεις τα τριάντα (30) εκατομμύρια ευρώ, που όμως δεν χωράνε στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», λόγω του πλαφόν που έβαλε σε κάθε Δήμο το Υπουργείο Εσωτερικών. Έτσι, το Ταμείο Ανάκαμψης, αλλά και το νέο ΕΣΠΑ,  δημιουργούν μια νέα εποχή και νέες προσδοκίες, στην οποία η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί και πρέπει να έχει ενεργό ρόλο και όχι να είναι απλώς παρατηρητής», δηλώνει ο Δήμαρχος Γιώργος Μανώλης.