Με την προσήκουσα τιμή και λαμπρότητα εορτάσθηκε και φέτος η Ζωοδόχο Πηγή πολιούχου της Τοπικής κοινότητας Ελάτειας. Την παραμονή της εορτής τελέστηκε μέγας πανηγυρικός Εσπερινός ιερουργούντος του εκπροσώπου της Μητρόπολης Λαρίσης & Τυρνάβου Αρχιμανδρίτη Αχίλλειο Τσούτσουρα και πολλών ιερέων της περιοχής.
Κατόπιν ακολούθησε η λιτάνευση της θαυματουργής Ιεράς Εικόνας της Παναγίας στο τοπικό διαμέρισμα, παρουσία των τοπικών αρχών ,με συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου μας και με το χορευτικό του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ελάτειας να συνοδεύει την εικόνα  όπου νεαροί του χορευτικού του συλλόγου με παραδοσιακές στολές μεταφέρανε την εικόνα της Παναγίας.

Τις θρησκευτικές εκδηλώσεις στην Ελάτεια παρακολούθησε ο Δήμαρχος Τεμπών κ,Κώστας Κολλάτος ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχάλης Καρατέγος, οι αντιδήμαρχοι κ. Ιωάννης Αργυρίου και Αστέριος Σαίτης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ευθύμιος Μπουζέκης, Κώστας Νταφούλης,Γεωργία Τσιόπα,ο πρόεδρος δημοτικής κοινότητας Συκουρίου κ. Γεώργιος Καλότυχος, ο πρόεδρος κοινωνικού παντοπωλείου κ. Λάμπρος Ζάρρας,υποψήφιοι του συνδυασμού του κ. Κολλάτου.
Στο τέλος της πανηγυρικής θείας λειτουργίας το χορευτικό του συλλόγου στο προαύλιο χώρο της εκκλησίας χόρεψε παραδοσιακά τραγούδια με τις οδηγίες του χοροδιδασκάλου κ.Δημήτρη Σαμουρέλη.