Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε στην τοπική κοινότητα Ελάτειας, αλλά και στο εξωκλήσι στο Συκούριο η πρώτη μεγάλη εορτή μετά την Ανάσταση του Κυρίου, η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής.
Πλήθος ευλαβών προσκυνητών, συντοπιτών και επισκεπτών κατέκλυσε τους Ιερούς Ναούς Ελάτειας και Συκουρίου, για να λάβουν την χάρη και την ευλογία της Παναγίας της Ζωοδόχου Πηγής.
Στην Ελάτεια μετά την ακολουθία του Εσπερινού την Πέμπτη το απόγευμα, ακολούθησε η Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας στους δρόμους του χωριού συνοδεία της φιλαρμονικής του Δ. Τεμπών και η αρτοκλασία στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού.
Ανήμερα της Εορτής της Ζωοδόχου Πηγής, στον Ιερό Ναό στην Ελάτεια αλλά και  στο γραφικό εξωκλήσι στο Συκούριο, τελέστηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία μετ΄ αρτοκλασίας, από τους Ιερείς των Ενοριών π. Πορφύριο και του π. Γεώργιο. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας έψαλλαν χαρισματικοί Ιεροψάλτες αποδίδοντας θαυμάσια τους ύμνους προς την Θεοτόκο και Μητέρα.

Τις εορταστικές εκδηλώσεις παρακολούθησαν  ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος, ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Λάρισας κ. Δημήτρης Παπαδημόπουλος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος  κ. Χρήστος Καλομπάτσιος, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο δήμο Τεμπών  κ. Γεώργιος Μανώλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Δημήτρης Τσέτσιλας, Γεώργιος Νικολάου, Κώστας Νταφούλης, Γεώργιος Κυρίτσης, Αθανάσιος Καραναστάσης, Ευθύμιος Μπουζέκης, ο Υποδιοικητής του Α.Τ. Τεμπών κ. Σταύρος Ευαγγελίδης, ο πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Ελάτειας κ. Αντώνης Γκανάτσιος, ο Πρόεδρος της δημοτικής Κοινότητας Συκουρίου κ. Γεώργιος Καλότυχος, το μέλος της δημοτικής Κοινότητας Συκουρίου κ. Μιχάλης Γκουντής, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ιτέας κ. Γεώργιος Βλαχοστέργιος,  ο πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Ελάτειας κ. Λάμπρος Ζάρρας, πλήθος πιστών και επισκεπτών.