Μια σπουδαία παρέμβαση πρόκειται να ολοκληρωθεί το επόμενο χρονικό διάστημα στην Κοινότητα Συκουρίου.

Πρόκειται για την ζωνοποίηση του δικτύου ύδρευσης της Κοινότητας, μία πολύ σημαντική παρέμβαση, χάρις στην οποία δεν θα παρατηρούνται εκτεταμένες διακοπές στην υδροδότηση της Κωμοπόλεως, όταν υπάρξει κάποια βλάβη στο δίκτυο.

Με την ζωνοποίηση του δικτύου ύδρευσης, η έλλειψη του δημιουργεί μεγάλα προβλήματα, θα απομονώνονται τα σημεία τα οποία θα έχουν πρόβλημα και έτσι δεν θα υπάρχει γενική διακοπή στον οικισμό, κάτι που αποτελούσε ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα στο Συκούριο.

Έως αυτήν τη στιγμή, έχουν ολοκληρωθεί σε δύο σημεία η αντικατάσταση  συνολικά πέντε  βανών και το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα εγκατασταθούν και οι υπόλοιπες, έτσι ώστε να μην υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα με την υδροδότηση στο Συκούριο.

«Αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην ζωνοποίηση της ύδρευσης στην Κοινότητα Συκουρίου, αφού υπήρχαν πάρα πολλές βλάβες που επηρέαζαν όλο το δίκτυο. Με συνεχή προσπάθεια και συνεργασία με τους δημοτικούς συμβούλους, τους μηχανικούς και τους τεχνίτες της ΔΕΥΑ δίνουμε λύση σε ένα σημαντικό πρόβλημα, βελτιώνοντας την λειτουργία του δικτύου ύδρευσης», δηλώνει ο Δήμαρχος και πρόεδρος της ΔΕΥΑ Γιώργος Μανώλης. «Έχουμε έως τώρα τοποθετήσει πέντε βάνες, ενώ το επόμενο χρονικό διάστημα θα αντικαταστήσουμε και τις υπόλοιπες πεπαλαιωμένες βάνες. Θέλουμε όταν γίνεται μία διακοπή στον οικισμό της Κοινότητας Συκουρίου, να μην υπάρχει γενική διακοπή, αλλά να απομονώνουμε τα σημεία τα οποία έχουν πρόβλημα. Ήταν ένα έργο το οποίο έπρεπε να έχει  γίνει, εδώ και πολλά χρόνια, για να μη μένει η Κωμόπολη, ειδικά το καλοκαίρι, χωρίς νερό», προσθέτει ο κ. Μανώλης.