Σε ανακοίνωση της παράταξης «Συνεργασία για Πορεία Ανάπτυξης Δήμου Τεμπών» επισημαίνονται τα εξής:

"Λόγω της πανδημίας εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα δεν είναι εφικτή η διά ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τεμπών.

Όλο αυτό το διάστημα έχουμε θέσει επανειλημμένα το θέμα της ζωντανής μετάδοσης των συνεδριάσεων μέσω του διαδικτύου ώστε να έχουν την δυνατότητα οι δημότες μας να τις παρακολουθούν και να ενημερώνονται για θέματα πού συζητούνται αλλά και για τις τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων.

Η Δημοτική Αρχή μέχρι τώρα δεν ανταποκρίθηκε και επικαλούμενη την εγκύκλιο περί Covid-19,στην ουσία αποκλείει τους δημότες από την άμεση ενημέρωση τους,μην παρέχοντας ταυτόχρονα την δυνατότητα να ακούσουν τις εισηγήσεις, τις τοποθετήσεις καθώς και τις προτάσεις των συναδέλφων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η συζήτηση ενός σοβαρού θέματος κατά την προχθεσινή συνεδρίαση (16-2-2021) περί «Πρόθεση εκμίσθωσης χώρου στην θέση ΚΟΡΥΦΗ ,κτηματικής περιφέρειας Καλοχωρίου-Χειμαδίου για την εγκατάσταση Φ/Β πάρκου».

Κατά την συζήτηση τού θέματος η Δημοτική Αρχή με ψήφους 11 θετικών έναντι 8 αρνητικών (των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων) αποφάσισε την πρόθεση εκμίσθωσης του χώρου στην θέση «Κορυφή» 135 στρεμμάτων,δεσμεύοντας ταυτόχρονα έκταση 600 στρεμμάτων στην επίμαχη περιοχή.

Σε μία κλειστή συνεδρίαση 20 περίπου ατόμων, αποφασίστηκε μετά από εισήγηση τού δημάρχου ,η εκμίσθωση της συγκεκριμένης περιοχής για 25 χρόνια με την δυνατότητα παράτασης κατά 10 έτη(25+10). Θυμίζουμε ότι το θέμα της εγκατάστασης Φ/Β πάρκου στην ΤΚ Καλοχωρίου-Χειμαδίου μας απασχόλησε 2 φορές από τον Οκτώβριο του 2019.

Στην 1η συνεδρίαση το ΔΣ με την υπ αρ 152/2019 απέρριψε με 13 αρνητικές έναντι 11 θετικών ψήφων, γνωμοδοτώντας αρνητικά σχετικά με την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων τού έργου.

Τον Φεβρουάριο του 2020,επανήλθε  η εταιρία με αίτημα της παραθέτοντας υποτίθεται νέα στοιχεία πού αφορά το ιδιοκτησιακό στην θέση «Κραταιά»,σε άλλη δηλαδή περιοχή.

Μία πλήρη κατά την άποψη μας φαρσοκωμωδία.

Είχαμε τονίσει ότι το ΔΣ εμπαίζεται. Είχαμε δηλώσει ότι η Δημοτική Αρχή επαναφέρει το θέμα χωρίς λόγο και αιτία  και προσπαθεί-έχοντας αυτή τη φορά την πλειοψηφία- να ικανοποιήσει την αίτηση της εταιρίας η οποία επιδεικτικά αγνόησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση από τον Σεπτέμβριο του 2017.

Στην 2η συνεδρίαση, οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης απείχαμε από την ψηφοφορία του θέματος,καταγγέλοντας τις πρακτικές της Δημοτικής Αρχής, η οποία δεν έλαβε υποψιν ούτε τις 100 και πλέον υπογραφές δημοτών μας πού έχουν κτήματα περιμετρικά τού χώρου όπου πρόκειται να κατασκευαστεί το Φ/Β πάρκο και ήταν αντίθετοι.

Γι ´αυτό λοιπόν θεωρούμε επιβεβλημένη την ζωντανή μετάδοση των συνεδριάσεων, ώστε οι δημότες να λαμβάνουν γνώση των θεμάτων πού έρχονται προς συζήτηση και αφορούν την καθημερινότητα τους και την εν γένει παραγωγική τους δραστηριότητα.

Κύριοι της Δημοτικής Αρχής, έστω και τώρα, προχωρείστε στις ζωντανές συνεδριάσεις του Δημοτικού συμβουλίου και των οργάνων του Δήμου, αναβαθμίζοντας αφενός το κύρος τους και αφετέρου παρέχοντας την δυνατότητα στους δημότες να ενημερώνονται και να συμμετέχουν."