Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ραψάνης του Δ. Τεμπών έγινε δέκτης μιας εξαιρετικής δωρεάς το φετινό καλοκαίρι από τους Φίλους και Υποστηρικτές του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, https://www.friendsofsnfcc.org/programma-ena-pros-ena-allios μέσω του προγράμματος «Ένα προς Ένα», που  αξιοποιεί  τις δυνατότητες που δίνονται για την παρακολούθηση διαδικτυακών παραστάσεων, μέσω της GNO TV -της νέας διαδικτυακής τηλεόρασης της Εθνικής Λυρικής Σκηνής , καθώς οι Φ&Υ ΚΠΙΣΝ αναλαμβάνουν το κόστος της αγοράς εισιτηρίων για την προβολή διαδικτυακών παραστάσεων της ΕΛΣ σε φορείς και δομές που φιλοξενούν ή εξυπηρετούν παιδιά και εφήβους ή άλλες ειδικές ομάδες, με δυσκολία πρόσβασης σε δράσεις πολιτισμού. 

Οι προβολές ξεκίνησαν την Τρίτη 13 Ιουλίου, στο προαύλιο του Δημοτικού σχολείου Ραψάνης, σε συνεργασία με το Π.Π.Α – Ξενώνας Ραψάνης του Α.Π.Θ., που θα μας διαθέσει τα υλικά προβολής και ήχου με την προβολή.

Προβλήθηκαν Το αηδόνι του αυτοκράτορα της Λ. Πλάτωνος. Ένα μοναδικό έργο της Λένας Πλάτωνος πάνω στο ομώνυμο παραμύθι του Άντερσεν έγινε animated όπερα από την Εθνική Λυρική Σκηνή. Ακολούθησε η προβολή Ο πρίγκιπας Ιβάν και το πουλί της φωτιάς του Αθ. Αμπατζή και ο Ντον Τζιοβάνι του Β.Α.Μότσαρτ.

Ευχαριστούμε πολύ για την ευκαιρία να απολαύσουμε έργα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο χωριό μας.