Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Τεμπών σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού» πραγματοποίησε ομιλίες στα Δημοτικά Σχολεία Συκουρίου και Μακρυχωρίου αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019 στο Δημοτικό Σχολείο Συκουρίου πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ομιλία προς τους μαθητές Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ με θέμα: «Ενδοσχολική βία και Εκφοβισμός» και την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019 στο Δημοτικό Σχολείο Μακρυχωρίου πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ομιλία προς τους μαθητές Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ με θέμα: «Ασφάλεια στο διαδίκτυο». Ομιλήτρια ήταν η κ. Γεωργίου Ελισάβετ, Ψυχολόγος του Χαμόγελου του Παιδιού (Κέντρου Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης Θεσσαλίας).

Οι μαθητές έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και προσήλωση καθώς είχαν διάφορα ερωτήματα πάνω στις συγκεκριμένες θεματικές, τα οποία και συζήτησαν με την ομιλήτρια και έλυσαν όλες τις απορίες τους.

Στη σημερινή εποχή τα περισσότερα παιδιά είναι ευαισθητοποιημένα και ενήμερα για πολλά θέματα τα οποία απασχολούν την κοινωνία, γι’ αυτό το λόγο πρότειναν και άλλες θεματικές για επόμενη ομιλία.

Το Κέντρο Κοινότητας χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020.