Σε ανακοίνωση του Συνδυασμού "Συνεργασία για Πορεία Ανάπτυξης" με επικεφαλής τον κ. Κώστα Κολλάτο, σχετικά με την κατάργηση των Λυκειακών τάξεων στο Δήμο Τεμπών, αναφέρονται τα εξής:

Μέ έκπληξη παρακολουθούμε τις μεθοδεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας όπου, λίγες ημέρες πρίν την έναρξη της σχολικής χρονιάς και μεσούσης του β´κύματος της πανδημίας,αρνείται να εγκρίνει τα ολιγομελή τμήματα προσανατολισμού.

Αυτό εχει ως αποτέλεσμα στην ουσία την κατάργηση της Γ´ τάξης στο ΓΕΛ Συκουρίου και στο  Γυμνάσιο -Λυκειακές τάξεις Μακρυχωρίου.

Αυτό απο μόνο του δημιουργεί τεράστια αναστάτωση στις παραπάνω σχολικές μονάδες και προκαλεί τεράστια ταλαιπωρία στους μαθητές των τμημάτων προσανατολισμού που δεν εγκρίνονται, οι οποίοι θα πρέπει καθημερινά να μετακινούνται από τα χωριά τους στο ΓΕΛ του Δήμου Τεμπών που θα λειτουργούν αυτά τα τμήματα (μάλλον στο ΓΕΛ Γόννων).

Σε μια στιγμή όπου οι μαθητές αυτοί μπαίνουν στην τελική ευθεία για την μάχη των πανελλαδικών δημιουργείται τεράστια αναστάτωση σε αυτούς και τις οικογένειες τους.

Διακρίναμε για μια ακόμη φορά μειωμένα αντανακλαστικά της Δημοτικής Αρχής καθώς ηταν γνωστές οι προθέσεις της ηγεσίας του Υπουργείου από τις 12-8-2020.

Παράλληλα δεν ενημερώθηκε κανένας συνάδελφος του Δημοτικού Συμβουλίου (τουλάχιστον η παράταξη μας) γιά ενα τόσο σοβαρό ζήτημα,ενώ δεν γνωρίζουμε και αν ενημερώθηκαν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων,η εκπαιδευτική κοινότητα και οι φορείς των τοπικών κοινωνιών.

Επειδή στο παρελθόν αντιμετωπίσαμε ποιο δύσκολη περίπτωση με την πρόθεση τις τότε πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου για την κατάργηση-συγχώνευση σχολικών μονάδων στο σύνολο τους ,θυμίζουμε την εγκαιρη αντίδραση μας ,όπου με την συνέργεια και την συνεγασία των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων,εκπαιδευτικών και δημοτών,καταφέραμε την αναστολή στην αρχή και ακύρωση της απόφασης στη συνέχεια.

Την ιδια ακριβώς τακτική πρέπει να ακολουθήσουμε και τώρα ,γί´αυτό ως παράταξη αιτούμαστε:

-Την αμεση συζήτηση τού θέματος στην προσεχή συνεδρίαση(1-9-2020)

-Την λήψη ομόφωνης απόφασης του ΔΣ,καθώς και χρονοδιάγραμμα άμεσων ενεργειών.

-Την σύγκλιση παίρνοντας όλα τα απαραίτητα υγιειονομικά μέτρα,των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων,εκπαιδευτικών και μαθητών.

-Την πλήρη στήριξη ολων των βουλευτών τού Νομού καθώς και του Περιφερειάρχη.

Στά πλαίσια των αρμοδιοτήτων και των δυνατοτήτων μας η Παράταξη μας θα σταθεί αλληλέγγυα στην κοινή προσπάθεια.

Δηλώνουμε οτι βρισκόμαστε δίπλα στούς μαθητές και τους γονείς τους και θα πράξουμε οτι ειναι δυνατόν, ώστε να αλλάξει η απόφαση του Υπουργείου.