Απάντηση στην ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης Τεμπών  «Συνεργασία για πορεία ανάπτυξης» του κ. Κολλάτου, σχετικά με την προκαταβολή στους πληγέντες αμυγδαλοπαραγωγούς του δήμου Τεμπών, δίνει ο αντιδήμαρχος Τεμπών και πρόεδρος της ομάδας παραγωγών του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μακρυχωρίου κ. Νίκος Μητσογιάννης.

Στην απάντησή του αναφέρει τα εξής:

«Κύριε Κολλάτο, μας είναι γνωστό ότι το αγαπημένο σας αυτοδιοικητικό και "πολιτικό σπόρ" είναι η φθηνή προπαγάνδα, η λασπολογία και ο λαϊκισμός.

Εμείς, ποτέ δεν πανηγυρίσαμε για την πραγματικά μικρή προκαταβολή που δόθηκε στους αμυγδαλοπαραγωγούς μας, παρά μόνο δηλώσαμε ικανοποίηση για την τήρηση της δέσμευσης του Προέδρου του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέντζου, στην πρότασή μας για προκαταβολή στους αμυγδαλοπαραγωγούς του δήμου Τεμπών. Από την πρώτη στιγμή, που έγινε γνωστό το ποσό της προκαταβολής, επικοινωνήσαμε με τον κ. Λυκουρέντζο και μας ενημέρωσε ότι δεσμεύθηκε και στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό, ότι θα εισηγηθεί στο Δ.Σ. του ΕΛΓΑ την αύξηση της προκαταβολής.

Ποτέ δεν ισχυριστήκαμε ότι το ποσό των εβδομήντα ευρώ (70) αντιστοιχεί στο σαράντα τις εκατό (40%) της εκτιμώμενης ζημιάς, διότι οι φετινές καταστάσεις εκτίμησης ζημιάς δεν έχουν σταλεί ακόμη στον ΕΛΓΑ και αυτό οφείλατε να το γνωρίζετε. Επίσης, ουδέποτε υπήρξε γραπτή πρόταση των Υπηρεσιών του υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Λάρισας για αποζημίωση σαράντα τοις εκατό (40%), σύμφωνα με τις περσινές εκτιμήσεις ζημιάς, όπως ισχυρίστηκε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξή σας κ. Γιάννης Αργυρίου. Τέλος για πρώτη φορά δόθηκε, έστω και αυτή η μικρή προκαταβολή, πριν ακόμη τελειώσει η συγκομιδή του προϊόντος.

Όλα όσα δηλώνετε τα εφεύρατε, για να κάνετε πιο πιασάρικη τη φθηνή και για λόγους εντυπωσιασμού ανακοίνωσή σας.

ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ λένε αυτές τις ενέργειες στα χωριά μας.

Να είναι σίγουροι οι αμυγδαλοπαραγωγοί μας, ότι ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέντζος θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα αποκαταστήσει εν μέρει το χαμένο εισόδημα των αμυγδαλοπαραγωγών του δήμου Τεμπών. Αλλά από τη ζημιά κέρδος δεν υπάρχει, όπως αναφέρει και ο θυμόσοφος λαός.

Σε ότι αφορά την παράταξή σας, δεν φθάνει η φρασεολογία "βρισκόμαστε δίπλα  σε κάθε παραγωγικό φορέα του Δήμου μας", να το δείξετε και εμπράκτως. Ας πείτε στους δημότες δενδροκαλλιεργητές του Δήμου μας, στα εννέα (9) χρόνια θητείας σας, πότε έλαβαν έστω και ένα ευρώ (1€)  ως προκαταβολή λόγω ζημιών στις δενδρώδεις καλλιέργειες και μάλιστα κατά την συγκομιδή του προϊόντος.

Κύριοι της αντιπολίτευσης, για να μην επανερχόμαστε, δηλώνουμε για μία ακόμη φορά, από την πρώτη στιγμή που διαπιστώθηκε η καθολική ζημιά στις δενδροκαλλιέργειες του δήμου Τεμπών, ζητήσαμε προκαταβολή τύπου ΙΑΝΟΥ, το υποσχέθηκαν, το υλοποίησαν, τους τονίσαμε ότι είναι λίγα, το κατάλαβαν, και θα το διορθώσουν σύντομα.»