Υπολείπεται μία μελέτη από τις 5 για την κατασκευή του κόμβου Πυργετού και μόλις αυτή ολοκληρωθεί το υπουργείο υποδομών θα είναι σε θέση μέσα στο καλοκαίρι να δημοπρατήσει το έργο. Αυτή είναι η ενημέρωση που έχουν από τον υπουργό Υποδομών κ. Χρ. Σπίρτζη οι δήμαρχοι Τεμπών Κώστας Κολλάτος και Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας..
Από εκεί και πέρα φαίνεται ότι θα υπάρξει και η σύμφωνη γνώμη της κοινοπραξίας, η οποία δεν θα πιέσει για διόδια στα Τέμπη, αφού οι μετρήσεις το τελευταίο διάστημα δείχνουν ότι η κίνηση μέσα στην κοιλάδα έχει σχεδόν μηδενιστεί, άρα δεν υπάρχει σκοπιμότητα να επιμείνουν στην κατασκευή διοδίων στα Τέμπη, επισημαίνει ο δήμαρχος Τεμπών.
Εκείνο που προβάλλει ως πιθανότερο ενδεχόμενο είναι με την κατασκευή του κόμβου, να τοποθετηθούν και πλευρικά διόδια, ώστε όποιος θέλει να κατευθυνθεί προς τα παράλια της Λάρισας ή τον Πλαταμώνα και κάνει χρήση τμήματος του εθνικού δικτύου να καταβάλει και αντίτιμο.
Σε ότι αφορα τη σήμανση η οποία είναι ελλιπής προς το παρόν αυτή θα προχωρήσει άμεσα ώστε από την έξοδο του Πλαταμώνα να γνωρίζουν οι διερχόμενοι οδηγοί ότι θα κατευθύνονται και προς τα παράλια της Λάρισας.
Αυτή βέβαια είναι η εκδοχή των δημάρχων, γιατί υπάρχει και το ενδεχόμενο να συμβεί ότι συμβαινει και στο δήμο Στυλίδας, όπου δεν υπάρχει κόμβος π.χ. για Καραβόμυλο και οι διερχόμενοι στην εθνική οδό οδηγοί δεν γνωρίζουν ότι θα πρέπει να κατευθυνθούν εκεί μέσω Στυλίδας. και αυτό έχει παγιωθεί εδώ και δύο σχεδόν χρόνια που ολοκληρώθηκε το τμήμα αυτό της ΠΑΘΕ...
Οι καταστηματάρχες του καραβόμυλου διαμαρτύρονται ιδιαίτερα εκείνοι ποπυ διαθέτουν ψαροταβέρνε, αφού ξαφνικά σβήστηκαν από το χάρτη, αλλά αυτό δεν φαίνεται να ενδιαφέρει τον παραχωρησιούχο.
Κάτι ανάλογο βέβαια συμβαίνει φέτος με τα παράλια της Λάρισας, το Καστρί Λουρό, τα Μεσάγγαλα, την Κουλούρα, το Στόμιο και το Κόκκινο Νερό.. Οι εκεί καταστηματάρχες κινδυνεύουν με αφανισμό αν δεν κατασκευαστεί ο αμφίπλευρος κόμβος και μένει πλέον στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να πιέσει για την επιτάχυνση των διαδιακσιών δημοπράτησής του.

thessaliatv.gr