Μετά από αίτημα της προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Κυψελοχωρίου κας Στέλλα Μήλιου και την ευγενική προσφορά του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας τοποθετήθηκε την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου  στην είσοδο του κοινοτικού καταστήματος στην πλατεία του χωριού μεταλλικό κουτί πρώτων βοηθειών μετά από μια λιτή εκδήλωση.

Τα βασικά περιεχόμενα ενός κυτίου Πρώτων Βοηθειών περιέχουν:

Αναλγητικά-αντιπυρετικά, φάρμακα για την αντιμετώπιση γαστρεντερικών διαταραχών.

Φάρμακα για την ανακούφιση συμπτωμάτων του αναπνευστικού: αντισταμινικά ρινικά αποσυμφορητικά κλπ.

Ένεση αυτοχορηγούμενης αδρεναλίνης , ιδιαίτερα αν υπάρχει ιστορικό σοβαρής αλλεργικής αντίδρασης ή αναφυλαξία.

Γάντια latex μιας χρήσης, αυτοκόλλητοι επίδεσμοι, γάζες αποστειρωμένες, ελαστικοί επίδεσμοι για διαστρέμματα, Αντισηπτικά υγρά, Ψαλίδι, αυτοκόλλητη ταινία, Αντιβακτηριακές και αντιμυκητιασικές κρέμες.

Κρέμα κορτιζόνης για αντιμετώπιση αλλεργικών αντιδράσεων σε τσιμπήματα από έντομα (κνησμός κλπ).

Φυσιολογικός ορός για τα μάτια ή τη μύτη.

Θερμόμετρο και πολλά άλλα.

Τέλος η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κυψελοχωρίου  στον σύντομο χαιρετισμό της ευχαρίστησε την Διοίκηση  του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Θεόδωρο Τελέση καθώς και τους ιατρούς του νοσοκομείου  για την ευγενική τους προσφορά και την δωρεά τοποθέτηση κυτίου πρώτων βοηθειών με φαρμακευτικό υλικό  σε μια μικρή Κοινότητα όπως είναι το Κυψελοχώρι.

Σημειωτέον δε ότι  οι περισσότεροι κάτοικοι  που ζουν εκεί  είναι ηλικιωμένοι και δυσκολεύονται να μεταβούν στο φαρμακείο για κάποια έκτακτη ανάγκη.

Για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται  ότι σε αυτές τις δύσκολες  εποχές που ζούμε ότι η συμμετοχή η συνεργασία και η ανιδιοτελής  προσφορά δίνουν νόημα και αξία στους συνανθρώπους μας.