Για 2η συνεχόμενη χρονιά, η Δημοτική Αρχή του Δ.Τεμπών απαξιώνει την εκδήλωση μνήμης του πρωτομάρτυρα της αγροτιάς Μαρίνου Αντύπα.

Μια πανδημοτική εορτή που τιμάται εδώ και 40 χρόνια φαίνεται οτι δεν συγκινεί την νέα Δημοτική Αρχή.

Αντιλαμβανόμαστε πλήρως την ιδιαίτερη συγκυρία λόγω της πανδημίας που επισκιάζει την καθημερινότητα μας, αλλά θα μπορούσε να τιμηθεί η μνήμη του Μαρίνου Αντύπα με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και με την τήρηση των υγειονομικών διατάξεων, όπως έπραξαν ο όμορος Δ.Αγιάς με το Δ.Κιλελέρ.

Απεναντίας η Δημοτική Αρχή επέλεξε την λήθη ενός σημαντικού ιστορικού γεγονότος τόσο για την πορεία του Ελληνικού Εθνους οσο και για την ευρύτερη περιοχή του Δ.Τεμπών.

Πρόσφατα γιορτάσαμε τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης και θεωρούμε οτι η θυσία του πρωτομάρτυρα της αγροτιάς καθώς και η εξέγερση των Θεσσαλών αγροτών το 1910 στο Κιλελέρ,αποτελούν ενα σημαντικό κομμάτι της Ιστορίας του Ελληνικού Εθνους και της διαχρονικής του διαδρομής.

Η παράταξη μας «Συνεργασία για Πορεία Ανάπτυξης» μέσα από την τοποθέτηση της, τιμά την μνήμη του ανθρώπου που εδωσε την ζωή του για τούς κολίγους και υπήρξε η αφορμή του γενικού ξεσηκωμού των αγροτών.

Ο Μαρίνος Αντύπας τιμάται στον Πυργετό του  Δ.Τεμπών, επειδή εκεί δολοφονήθηκε για τις αρχές και αξίες κοινά αποδεκτές για την αγροτική τάξη και τους αγώνες των αγροτών.

Αγωνίστηκε για τις λαικές ελευθερίες και τα φυσικά δικαιώματα των ανθρώπων.

Πραγματοποίησε πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες.

Αγωνίστηκε για τα δικαιώματα των ανθρώπων της γής,προκαλώντας το μένος των τσιφλικάδων, οι οποίοι τελικά αποφάσισαν την δολοφονία του στον Πυργετό.

Οι αγώνες που ακολούθησαν δεν εχουν ακόμη σταματήσει και ας αλλάζει συχνά ο σκοπός τους.

Στην μνήμη λοιπόν του Μαρίνου Αντύπα,στο ονομα ολων οσων μοχθούν κάτω απο αντίξοες συνθήκες και στο μέλλον που προσβλέπουμε για τον πρωτογενή τομέα ,οφείλουμε να μην ξεχνάμε και παράλληλα οφείλουμε να πράττουμε.

Γι αυτό και θεωρούμε μέγιστη παράλειψη τον μή εορτασμό της εκδήλωσης μνήμης απο την Δημοτική Αρχή του Δ.Τεμπών.

ΙΣΟΤΗΣ, ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Η ζωή, ο αγώνας και ο χαμός του Μαρίνου Αντύπα ειναι ζωντανή μνήμη και διαρκής θύμηση.

ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥ Η ΜΝΗΜΗ