Σχετικά με την επιδημιολογική κατάσταση, λόγω covid-19, με δήλωσή του ο δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης τονίζει: 

"Λαμβάνοντας υπόψη την δημιουργηθείσα κατάσταση, λόγω των πρόσφατων σεισμών που έπληξαν και την περιοχή μας, και την επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης της χώρας, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Λάρισας, απευθυνόμενοι στους κατοίκους και επισκέπτες του Δήμου Τεμπών, θέλουμε να τονίσουμε και να επιστήσουμε την προσοχή.  

Η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα μας παραμένει εξαιρετικά επιβαρυμένη.

Την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά και αυτή που διανύουμε, υπήρξε αύξηση των νέων κρουσμάτων, τόσο στις μεγάλες πόλεις Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όσο και στις περισσότερες Περιφερειακές Ενότητες της χώρας μας, συμπεριλαμβανομένης και της Π.Ε. Λάρισας. Διαπιστώνεται ταυτόχρονα, αφενός ότι υπάρχει μία μικρή μείωση στο ποσοστό των νέων κρουσμάτων στους άνω των 75 ετών, γεγονός που συνδέεται προφανώς  με την εμβολιαστική κάλυψη των ηλικιών αυτών, και αφετέρου ότι τα νέα κρούσματα αφορούν κυρίως τα άτομα ηλικίας 20 έως 60 ετών, τους συνανθρώπους μας δηλαδή με τη μεγαλύτερη κινητικότητα.

Γι' αυτό πρέπει όλοι μας να εφαρμόζουμε τα μέτρα που αποφασίζονται και έχουν στόχο τον περιορισμό της κινητικότητας και την ανάσχεση του τρίτου κύματος.

Αποδεικνύεται, όμως, για  άλλη μια φορά, ότι η έξαρση της πανδημίας γίνεται με αστραπιαίους ρυθμούς, ενώ η αποκλιμάκωση απαιτεί χρόνο και θυσίες. Φαίνεται, μάλιστα, ότι η  προσπάθεια στη φάση αυτή γίνεται πιο δύσκολη  εξαιτίας της κούρασης όλων μας, αλλά και των μεταλλάξεων, που συνολικά  έφτασαν στο 60% με 70% των νέων κρουσμάτων,

Εκτιμάται ότι έχουμε ακόμη δύσκολες ημέρες  μπροστά μας. Είμαστε, όμως, στο τελευταίο μίλι του Μαραθωνίου και είναι υποχρέωση όλων μας να ανταποκριθούμε στις εισηγήσεις των ειδικών. Είναι, άλλωστε, περισσότερο από βέβαιο ότι αν δεν τηρήσουμε τα μέτρα το επιδημιολογικό φορτίο θα γίνει ακόμα βαρύτερο. Για άλλη μια φορά, ζητώ από τους συμπολίτες μου την υπομονή και επιμονή στην τήρηση των μέτρων περιορισμού των μετακινήσεων και του συγχρωτισμού.

Ως δημοτική Αρχή, κάναμε και συνεχίζουμε να κάνουμε, ότι είναι απαραίτητο προκειμένου να διατηρήσουμε την επιδημιολογική κατάσταση του δήμου μας σε όσο το δυνατόν χαμηλότερα επίπεδα."