Σε ανακοίνωση της η δημοτική παράταξη «Συνεργασία για πορεία ανάπτυξης» του Δήμου Τεμπών με επικεφαλής τον Κώστα Κολλάτο, αναφέρει τα εξής:

«Θέτουμε επιτακτικά την αναγκαιότητα αύξησης  από τον ΕΛΓΑ της προκαταβολής αποζημίωσης προς τους πληγέντες   αμυγδαλοπαραγωγούς του Δ.Τεμπών, για την καθολική ζημία  που σημειώθηκε στα αμύγδαλα από τον παγετό τού Μαρτίου τού 2021.

Συστήνουμε στον κ Δήμαρχο Τεμπών κ. Μανώλη να σταματήσει να πανηγυρίζει πρόωρα για τον «μποναμά;» των 70€/στρέμμα υποτιμώντας την νοημοσύνη όλων.

Μόλις με χθεσινή του δήλωση ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέντζος μετά απο προτροπή του περιφερειάρχη Θεσσαλίας  σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, θεώρησε μικρό το ποσό της προκαταβολής, ενώ δεσμεύτηκε ότι στην επόμενη συνεδρίαση να εισηγηθεί την αύξηση του ποσού στα 200€/στρέμμα.

Οφείλατε κ. Μανώλη να γνωρίζατε ότι το συγκεκριμένο ποσό των 70€ είναι ελάχιστο και δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση προκαταβολή  40% του συνόλου των αποζημιώσεων.

Οφείλατε να αντιδράσετε και όχι να εμφανίζεστε ικανοποιημένος προκαλώντας την δίκαιη αγανάκτηση και απογοήτευση των αμυγδαλοπαραγωγών.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και του ΕΛΓΑ θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, αποκαθιστώντας εν μέρει το εισόδημα των παραγωγών που πλήττεται για πολλοστή φορά την τελευταία επταετία.

Σ´οτι αφορά την παράταξη μας «Συνεργασία για Πορεία Ανάπτυξης» δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι βρισκόμαστε δίπλα σε κάθε παραγωγικό φορέα τού Δήμου μας προασπίζοντας τα συμφέροντα και τα δίκαια αιτήματα τους.»