Σχετικά με την έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 22/9/2020 με θέμα την δημιουργία τμημάτων ένταξης  προσφυγόπαιδων  στο Σχολικό συγκρότημα Πυργετού ο πρώην δήμαρχος κ. Κώστας Κολλάτος επισημαίνει τα εξής:

«Πρώτον να εκφράσουμε την έλλειψη ενημέρωσης από τον κ. Μανώλη και τη Δημοτική Αρχή προς τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πληροφορηθήκαμε την έκτακτη  Συνεδρίαση όπως και την αποστολή της επιστολής προς την αρμόδια Υπουργό Παιδείας προχθές (21/9/2020).

Δεύτερον να ρωτήσουμε τον κ. Δήμαρχο.

Γνωρίζατε ή όχι εδώ και καιρό (πρό- πανδημίας) ότι το σχολικό συγκρότημα Πυργετού θα χρησιμοποιηθεί για την εκπαίδευση προσφυγόπαιδων;

Το γνωρίζατε και μάλιστα το ομολογήσατε σε προηγούμενη συνεδρίαση του ΔΣ,σε ερώτηση συναδέλφου.

Εφόσον λοιπόν το γνωρίζατε ποιές ήταν οι δικές σας ενέργειες αυτό το διάστημα;

Γιατί δεν συντάξατε έστω αυτή την επιστολή πριν την υπογραφή της απόφασης της Υπουργού και πριν της δημοσίευσης σε ΦΕΚ;

Σταματήστε λοιπόν να εμπαίζετε την τοπική κοινωνία του Πυργετού, το Δ.Τεμπών και το Δημοτικό Συμβούλιο.

Έχετε αποκλειστικά την ευθύνη για την εξέλιξη αυτή και μην προσπαθείτε με σπασμωδικές κινήσεις να εξωραΐσετε την κατάσταση.

Σ´οτι αφορά την παράταξη μας συντασσόμαστε με την άποψη του Τοπικού Συμβουλίου Πυργετού, των εκπροσώπων των σχολικών μονάδων, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για τη μη παροχή σύμφωνης γνώμης στη δημιουργία τμημάτων ένταξης ευελπιστώντας παράλληλα στην διόρθωση της απόφασης του Υπουργείου.»