Μεγαλειώδη συγκέντρωση στους Γόννους πραγματοποίησε χθες το βράδυ ο νυν Δήμαρχος και επικεφαλής του Συνδυασμού «Συνεργασία για Πορεία Ανάπτυξης» κ. Κώστας Κολλάτος.
Στην ομιλία του τόνισε:
Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που βρισκόμαστε σήμερα εδώ κοντά σας, στο πλαίσιο της προεκλογικής μας επικοινωνία.
Σας ευχαριστώ για την καταπληκτική σας παρουσία.
Μια παρουσία προάγγελος μεγάλης νίκης.
Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της εκλογικής αναμέτρησης. Μια αναμέτρηση ιδιαίτερα κρίσιμη για την τοπική αυτοδιοίκηση. Ιδιαίτερα σημαντική για το Δήμο μας και πιστεύουμε νικηφόρα για τον Συνδυασμό μας, με την υποστήριξη σας.
Έχουμε όλες τις προϋποθέσεις να το πετύχουμε αρκεί να υπάρξει διαρκής αγώνας, ενότητα, συσπείρωση, ενιαία αυτοδιοικητική συνείδηση.
Δεν χρειάζεται εφησυχασμός.
Στόχος μας είναι να παραμείνει ο Ενιαίος Δήμος Τεμπών ένα ισχυρό, σύγχρονο, αυτοδιοικητικό κέντρο, αξιοποιώντας τόσο τις δυνατότητες της περιοχής όσο και όλων των δημοτών.
Στις προθέσεις μας είναι να συνεχίσει να λειτουργεί ο Δήμος χωρίς αντιπαλότητες, χωρίς περιθωριοποιήσεις, κοινωνικά δίκαιος με ευαισθησία στα προβλήματα της καθημερινότητας, με υπηρεσίες υψηλού επιπέδου για τους δημότες και τους επισκέπτες μας.
Τονίζουμε για πολλοστή φορά ότι στις σκέψεις μας παραμένει η ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ για υπέρβαση μικροκομματικών – μικροπολιτικών αγκυλώσεων δίνοντας πρωτοβουλία και λόγο σε όλες τις υγιείς δυνάμεις του τόπου μας για να εκφραστούν, να δημιουργήσουν και να εξασφαλίσουν τις προϋποθέσεις μιας βιώσιμης ανάπτυξης.
Έτσι με γνώμονα όλα αυτά δημιουργήσαμε έναν πολυσυλλεκτικό συνδυασμό με βασικό μας μέλημα τα αυτοδιοικητικά ζητήματα και προβλήματα μακριά από την εμπλοκή των κομμάτων. Είναι θεμιτό και απόλυτα σεβαστό ο καθένας να έχει την πολιτική του άποψη και θέση.
Όμως στις αυτοδιοικητικές εκλογές δεν απαιτείται κομματική προσέγγιση αλλά ήθος των διοικούντων, γνώση και όραμα και αυτό έχει επιβεβαιωθεί δύο φορές στις εκλογικές αναμετρήσεις για το Δήμο Τεμπών. 
Πριν μερικά χρόνια μαζί με πολλούς συντοπίτες μας και ανθρώπους που νοιάζονταν για τον τόπο μας εκθέσαμε τους εαυτούς μας ως υποψήφιοι.
Μας τιμήσατε, μας επιλέξατε,
Σήμερα όμως τίθεται το ίδιο ερώτημα – δίλημμα.
Ο Δήμος χρειάζεται να συνεχίσει την πορεία που χάραξε μέσα στη δίνη της οικονομικής κρίσης, Ο Δήμος χρειάζεται μια γενναία και τολμηρή Δημοτική αρχή.
Έχω την τιμή να βρίσκομαι επικεφαλής του Συνδυασμού «Συνεργασία για πορεία ανάπτυξης του Δήμου Τεμπών» που είναι ένας συνδυασμός με όραμα, με γνώση ένας συνδυασμός με αποτελεσματικότητα. Έχετε την ευκαιρία να φτιάξετε τη γέφυρα με την επόμενη δημοτική θητεία.
Έχουμε την ευκαιρία να συνεχίσουμε το έργο που ξεκινήσαμε.
Έχουμε την ευκαιρία να οδηγήσουμε το Δήμο πολλά βήματα παραπέρα.
Σήμερα θα κάνουμε έναν μικρό απολογισμό της θητεία μας και θα εξηγήσουμε το όραμα μας.
Η εντολή των Δημοτών ήταν να οδηγήσουμε το Δήμο στη νέα πραγματικότητα δημιουργώντας ένα Δήμο σύγχρονο αποτελεσματικό και ανθρώπινο.

Καταφέραμε:
Να πετύχουμε την έγκαιρη προσαρμογή του Δήμου στο πλαίσιο λειτουργίας του Καλλικράτη
Να οργανώσουμε τις υπηρεσίες του νέου Δήμου
Να νοικοκυρέψουμε τα οικονομικά του Δήμου
Να αξιοποιήσουμε προγράμματα ΕΣΠΑ και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία
Να προετοιμάσουμε τις δράσεις εκείνες που πρόκειται να αλλάξουν τα επόμενα χρόνια τη φυσιογνωμία του Δήμου μας.
Και όλα αυτά σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο και οικονομικά ασφυκτικό περιβάλλον.
Δώσαμε και εξακολουθούμε να δίνουμε μια καθημερινή μάχη για την βελτίωση των συνθηκών του Δημότη σε όλα τα επίπεδα της ζωής του. Να κάνουμε την καθημερινότητα του πιο εύκολη και ανθρώπινη, να δικαιώσουμε την επιλογή του ώστε να μείνει στο τόπο του.
Να θυμίσουμε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει πληγεί βάναυσα τα χρόνια της κρίσης. Σε κανέναν άλλο φορέα της Γενικής Κυβέρνησης δεν έχουν μειωθεί κατά 70% οι επιχορηγήσεις.
Οι Δήμοι είναι ίσως ο μοναδικός θεσμός που βρίσκεται κοντά στον πολίτη και  μάλιστα οι ΟΤΑ τα χρόνια της κρίσης είναι ίσως οι μοναδικοί φορείς που παράγουν πλεονάσματα. Σήμερα ο Δήμος είναι οικονομικά εύρωστος, με αυξημένα ταμειακά διαθέσιμα, οικονομική σταθερότητα και πλήρη αξιοπιστία, ενώ στους ισολογισμούς παρουσιάζει καθαρά κέρδη.
Σε στενή συνεργασία με τις οικονομικές και διοικητικές υπηρεσίες του Δήμου προβήκαμε :
Σε μείωση των λειτουργικών δαπανών των υπηρεσιών του Δήμου.
Σε μείωση των μισθωμάτων για τις υπηρεσίες του Δήμου
Σε μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών και εξόφληση των δαπανών από δικαστικές αποφάσεις.  
Και πιστέψτε με ήταν πολλές οι δικαστικές εκκρεμότητες. Για την οικονομική πορεία του Δήμου κρατήστε παρακαλώ δύο νούμερα.
Στην αρχή της δεύτερης θητείας μας την 1/09/2014 το σύνολο των υποχρεώσεων του Δήμου ήταν 1.676.658 και σήμερα το ποσό έφτασε στις 300.000 περίπου. Μείωση 1,3 εκατομμύρια ευρώ. Ενώ τα χρηματικά διαθέσιμα ήταν 1,2 εκατομμύρια ευρώ και έγιναν 2 εκατομμύρια ευρώ. Είναι φανερή η πορεία των οικονομικών δεδομένων του Δήμου μας.
Αξιοσημείωτη ακόμη είναι και η έρευνα του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών όπου κατατάσσει το Δήμο Τεμπών στην 5η θέση Πανελλαδικά στην κατηγορία κόστος λειτουργίας του Δήμου ανά κάτοικο (δηλαδή ποιες λειτουργικές δαπάνες βαρύνουν τον Δημότη και εμείς έχουμε την μικρότερη επιβάρυνση ) ενώ σημαντική διάκριση έχουμε αποσπάσει και στην εκτέλεση προϋπολογισμού όπου ο Δήμος βρίσκεται στην 10η θέση πανελλαδικά.
Ως δημοτική αρχή και ως στάση ζωής γενικότερα δεν ανήκουμε σε εκείνη την κατηγορία των ανθρώπων που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την οικονομική ασφυξία με την επιβολή νέων τελών.
Αντίθετα ανήκουμε σε εκείνους που πιστεύουν στην δημιουργία εσόδων από την προσέλκυση επενδύσεων στο Δήμο μας, την εξοικονόμηση ενέργειας και την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας.
Άποψη μας και θέση μας είναι ότι η ανάκαμψη και ανάπτυξη θα προέλθουν μέσα από τις τοπικές κοινωνίες με έργα ουσίας, άμεσης απόδοσης με υψηλή προστιθέμενη αξία για την τοπική και εθνική οικονομία.
Η οικονομική συγκυρία και η περικοπή των πόρων έστρεψε το ενδιαφέρον μας στην μοναδική χρηματοδοτική πηγή των προγραμμάτων ΕΣΠΑ.
Όλη αυτή την περίοδο με υπομονή, επιμονή και με άριστο ανθρώπινο δυναμικό καταφέραμε να ωριμάσουμε, να επικαιροποιήσουμε  μελέτες και έργα που αγγίζουν το ιλιγγιώδες ποσό των 70 εκατομμυρίων ευρώ.
Μόνο από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ I και II εγκρίθηκαν έργα και πιστώσεις που αγγίζουν τα 15 εκατομμύρια ευρώ.
Σε αυτές τις προτάσεις περιλαμβάνονται έργα οδοποιίας, άρδευσης, αποχέτευσης, ύδρευσης, φραγμάτων, έργα αναπλάσεων, εξωραϊσμοί, ενεργειακή εξοικονόμηση και αναβάθμιση σχολείων, ανάδειξη θρησκευτικού – αρχαιολογικού – ιστορικού τουρισμού, ανάδειξη της φυσικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Να αναφερθούμε τώρα στα έργα της δημοτικής ενότητας Γόννων στα χρόνια της θητείας μας. 
Άμεσα ξεκινάει η κατασκευή αποχέτευσης και εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων που δημοπρατήθηκε και αναμένεται η εγκατάσταση αναδόχου. Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ I με προϋπολογισμό 6.215.000 ευρώ. Πολλοί και ιδίως οι αντίπαλοι μας προσπαθούν να το μειώσουν ως έργο αλλά η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για ένα έργο υποδομής που θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής, θα αναζωογονήσει τον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα, αναβαθμίζοντας το περιβάλλον και δημιουργώντας άλλες προοπτικές.

Παράλληλα με την κατασκευή του έργου θα δοθεί και η δυνατότητα αποκατάστασης ολόκληρης της εσωτερικής οδοποιίας των Γόννων που όντως υπάρχει πρόβλημα.
1.Ανακατασκευή του παλιού δημοτικού σχολείου
2.Βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων βοηθητικού γηπέδου ποδοσφαίρου Γόννων προϋπολογισμού 74.148 ευρώ μέσω της Γ.Γ.Α
3.Βελτίωση εσωτερικής οδοποιίας και αποκατάστασης τεχνικών όμβριων υδάτων.
4.Ίδρυση παιδικού σταθμού στην Τ.Κ Γόννων. Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Στον παιδικό σταθμό που εγκαινιάσαμε πριν λίγο καιρό θα φιλοξενηθούν 25 νήπια. Παραδώσαμε στην τοπική κοινωνία ένα παιδικό σταθμό με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές κατασκευής.
5.Σε συνεργασία με την περιφέρεια Θεσσαλίας δημιουργήσαμε στο Δήμο τα Κέντρα Κοινότητας με έδρα τους Γόννους με εξυπηρετούμενους μέχρι σήμερα πάνω από 600 ωφελούμενους.
6.Σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα και το Σύλλογο Διδασκόντων του Γυμνασίου – Λυκείου Γόννων εγκαταστάθηκε πρόσφατα μετεωρολογικός σταθμός στην περιοχή, με στόχο την καταγραφή καιρικών φαινομένων επ' ωφελεία των δημοτών του Δήμου μας. Η συγκεκριμένη εγκατάσταση πραγματοποιήθηκε από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και με την τοποθέτηση του, επιχειρούμε την καταγραφή των καιρικών συνθηκών έτσι ώστε οι αγρότες της ευρύτερης περιοχής να αξιολογούν τα καιρικά δεδομένα για την καλύτερη προστασία των καλλιεργειών τους.
7.Ολοκληρώθηκε η μελέτη του έργου « Κατασκευή – υπογείωση δικτύων αγωγών άρδευσης» συνολικού προϋπολογισμού 900.000 ευρώ. Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή αρδευτικού αγωγού συνολικού μήκους 7km από τη θέση Μαμούτι, όπου υφίσταται το σημείο υδροληψίας, μέχρι τη θέση «Χονδρομαγούλα» όπου πρόκειται να κατασκευαστεί δεξαμενή χωρητικότητας 1000m3. Στη συνέχεια η δεξαμενή αυτή θα τροφοδοτεί τις υφιστάμενες δεξαμενές στη θέση «Μόκκα» και «Μικρή Χονδρομαγούλα». Σκοπός του εν λόγω έργου είναι η αξιοποίηση των υδάτινων πόρων της περιοχής με απώτερο σκοπό την άρδευση των ελαιοπεριβόλων και την περαιτέρω αύξηση της εν λόγω παραγωγής.
8.Σε συνεργασία με την περιφέρεια Θεσσαλίας και στην πρόταση που κατέθεσε η Δημοτική Αρχή για τον καθαρισμό και την πλημμυρική θωράκιση του οικισμού επετεύχθη ο καθαρισμός ρεμάτων των Γόννων.
9.Επίσης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον όμορο Δήμο Τυρνάβου προχωράμε στην ολοκλήρωση του οδικού άξονα Γόννων – Ροδιάς καθώς εντάχθηκε το συγκεκριμένο έργο προϋπολογισμού 1 εκατομμυρίου ευρώ. Πρόκειται για ένα έργο που συνδιεκδικήσαμε με το Δήμο Τυρνάβου εξασφαλίζοντας σημαντικούς πόρους και δυνατότητες. Με την συγκεκριμένη παρέμβαση μπορούμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα όλων και να δημιουργήσουμε αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης. Επιταχύνουμε τον βηματισμό μας προκειμένου το έργο να αποδοθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα στους δημότες.
10.Έχει ήδη δημοπρατηθεί η εγκατάσταση επέκτασης συστήματος τηλεμετρίας και περιορισμού των διαρροών του δικτύου ύδρευσης. Το έργο χρηματοδοτείται μέσω του προγράμματος ΕΠΥΜΕΠΕΡΕΑΑ συνολικού προϋπολογισμού 1,3 εκατομμύρια ευρώ.
11.Βρίσκεται σε εξέλιξη η επισκευή – συντήρηση σχολικών κτιρίων άυλειων χώρων. Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ II με προϋπολογισμό 74.280 ευρώ.
12.Βρισκόμαστε στην διαδικασία έγκρισης χρηματοδότησης μέσω του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ προϋπολογισμού 467.521 εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή αθλητικού πολυχώρου στην θέση του δημοτικού οικοπέδου που αγοράστηκε επί θητείας Καραναστάση. Πρόκειται για μια κυψέλη αθλητικών δραστηριοτήτων όπου θα κατασκευασθούν γήπεδο ποδοσφαίρου 5x5, γήπεδο μπάσκετ, βόλεϊ και γήπεδο τέννις ενώ,
13.Ήδη έχει εγκριθεί η προμήθεια και τοποθέτηση οργάνων άθλησης ενηλίκων σε υπαίθριους χώρους.
14.Υποβλήθηκε πρόταση στην διαχειριστική αρχή της περιφέρειας Θεσσαλίας προϋπολογισμού 426.000 ευρώ που θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ 2014-2020 για επέμβαση εξοικονόμησης ενέργειας και εφαρμογής τεχνολογιών ΑΠΕ στο Γυμνάσιο – Λύκειο Γόννων.
15.Τέλος με την ολοκλήρωση της μελέτης «Προμήθεια – Εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων τύπου LED και προμήθεια λαμπτήρων εξοικονόμησης ενέργειας στο Δημοτικό φωτισμό» προϋπολογισμού 1,5 εκατομμυρίου ευρώ η οποία αφορά και την Δημοτική Ενότητα Γόννων πρόκειται να αντικατασταθούν 812 συμβατικοί λαμπτήρες στους Γόννους, 339 στην Καλλιπεύκη, 135 στην Ιτέα και 65 στην Ελιά με φωτιστικά εξοικονόμησης ενέργειας τύπου LED. Στόχος μας άμεσα είναι ο εκσυγχρονισμός του φωτισμού στον Δήμο και η εξοικονόμηση ενέργειας.
Συμπερασματικά καταφέραμε να σχεδιάσουμε σε συνεργασία με τους φορείς, να δημοπρατήσουμε, να εκτελέσουμε και να απορροφήσουμε έργα 11 εκατομμύρια ευρώ και συνεχίζουμε παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που επικρατεί.
Στα χρόνια που θα έρθουν η Δημοτική Ενότητα Γόννων θα πάρει από την Δημοτική Αρχή αυτό που της αξίζει και της αναλογεί.

Στις επιδιώξεις και τις προθέσεις μας είναι μια σειρά ενεργειών όπως :
1) Βελτίωση εσωτερικής οδοποιίας
2) Επισταμένη συντήρηση αγροτικής οδοποιίας και γενικότερα αγροτικών – κτηνοτροφικών υποδομών.  
3) Παρεμβάσεις για την αναβάθμιση της άρδευσης, περαιτέρω βελτίωση και εκσυγχρονισμός του αρδευτικού συστήματος όπου απαιτείται σε συνεργασία με τους φορείς του πρωτογενούς τομέα.
4) Αποκατάσταση της οδού Μακρυχωρίου – Γόννων και Γόννων παράδρομου ΠΑΘΕ (Περιοχή Καλάμτσα)
5) Ολοκλήρωση επισκευής παλιού δημοτικού σχολείου με τη διευθέτηση στατικότητας και έκδοση πολεοδομικής άδειας με σκοπό τη δημιουργία πολυχώρου φιλοξενίας των φορέων, καθώς και την εγκατάσταση του εκθεσιακού χώρου του Σχολείου, μαθητικής ζωής που φιλοξενείται σε υπόγειο χώρο του νέου δημοτικού σχολείου Γόννων.
6) Αποκατάσταση – συντήρηση ανατολικού σχολείου και δυνατότητα εξεύρεσης λύσης για την επιστροφή των αρχαιολογικών ευρημάτων της περιοχής.
7) Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου εισόδου «ΠΑΝΑΓΙΑΣ»
8) Ανάδειξη παλαιού ελαιοτριβείου
9) Ανάδειξη βυζαντινών γεφυριών καθώς και ανάδειξη παλιών συνόρων και παλιού τελωνείου με τον φωτισμό του κάστρου.
10) Ανάπλαση σε περιοχές όπως Προφήτης Ηλίας και περιοχή «Μαγούλα» Τσούγια.
11) Ανάδειξη παλιών μονοπατιών όπως Γόννων – Ραψάνης  και Γόννων – Κόδρεσι.
12) Δημιουργία κέντρου Νεότητας.
13) Κατασκευή δύο πιστοποιημένων παιδικών χαρών – ήδη έχει δρομολογηθεί μέσω του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ
14) Παροχή κάθε δυνατής στήριξης σε επαγγελματίες βιοτέχνες και εργαζόμενους, αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο τα προγράμματα LEADER και ΟΠΑΑΧ. Προτρέπουμε τους επαγγελματίες να ασχοληθούν με την παροχή υπηρεσίας, την προβολή και την τουριστική ανάπτυξη της Δημοτική Ενότητας.
15) Να συνεχιστεί απρόσκοπτα η επιτυχής λειτουργία της Δημοτικής Πινακοθήκης και του Λαογραφικού Μουσείου Γόννων που έχουν μεγάλη αναγνωρισιμότητα και υψηλό δείκτη επισκεψιμότητας.
16) Ενίσχυση των μορφωτικών – πολιτιστικών συλλόγων μέσω του ΔΟΠΑΠΕΠΤ
17) Αρμονική συνεργασία με τον Αθλητικό Σύλλογο του Ολύμπου – Γόννων. Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί σε τμήματα υποδομής. Στόχος η ενεργοποίηση όλων των δημοτών, η πρόοδος των συλλόγων – ομάδων μας με την ανάδειξη ταλέντων και η σφυρηλάτηση καλών χαρακτήρων που θα επιτρέψει στα παιδιά μας να περάσουν χωρίς κλυδωνισμούς στον κοινωνικό στίβο.
Σε τελική ανάλυση θέλουμε η Δημοτική Ενότητα Γόννων να βρίσκεται στο επίκεντρο της Δημοτικής αρχής. Πρέπει όμως η περιοχή να αναδείξει και να προωθήσει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα.
Όλοι γνωρίζεται το Όραμα μας για την ανάδειξη– αξιοποίηση της Κοιλάδας των Τεμπών.
Στην  τελική ευθεία βρίσκονται οι μελέτες για τη δημιουργία πολυθεματικού πάρκου στην Κοιλάδα των Τεμπών. Είναι πλέον μονόδρομος η αξιοποίηση της πρότασης όπου αντιμετωπίζει την κοιλάδα ως ένα ενιαίο πάρκο στο οποίο ο επισκέπτης μπορεί να αναπτύξει διάφορες δραστηριότητες, όπως διέλευση της ομώνυμης κοιλάδας μέσα από τα περιπατικά μονοπάτια, με τη δρεζίνα, το ποταμόπλοιο και το ποδήλατο.
Επανενεργοποίηση των πηγών ανάδειξης του αρχαιολογικού τουρισμού, εκπαιδευτικές επισκέψεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, μουσείο σιδηροδρόμων, χώρος προβολής για το φυσικό περιβάλλον, χώρος για υπαίθρια φεστιβάλ.
Το ενιαίο πάρκο θα έχει μια αρχή, ένα ενδιάμεσο κόμβο και ένα τέλος.
Η αρχή προβλέπεται στον παλιό σταθμό Ιτέας, όπου δημιουργείτε χώρος υποδοχής και ενημέρωσης. Εκεί δημιουργείται και η στάση του προαστιακού σταθμού της Ιτέας που βρίσκεται ένα αναμονή δημοπράτησης, είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι. Η ύπαρξη του εν λόγω σταθμού που είναι εφικτό να δημιουργηθεί θα έχει πολλαπλά οφέλη τόσο για την περιοχή εξυπηρετώντας τους κατοίκους, όσο και για την  εύκολη πρόσβαση στην αφετηρία της κοιλάδας.
Ο ενδιάμεσος κόμβος θα βρίσκεται στην Αγία Παρασκευή, εκεί όπου η περιοχή αναμορφώνεται και προσαρμόζεται στο ιδιαίτερο φυσικό κάλλος.
Το τέλος του πάρκου προβλέπεται στο ύψος του ενετικού Πετρογέφυρου στο ύψος της διασταύρωσης του Πυργετού.
Η υλοποίηση αυτού του προγράμματος φέρνει νέες θέσεις εργασίας και περαιτέρω αξιοποίηση της περιοχής που έχει κοντά τα ιστορικά Αμπελάκια, την Ραψάνη, τους Γόννους που διαθέτουν πλούσιες και σημαντικές πολιτιστικές – πολιτισμικές διαδρομές.
Άλλη αναπτυξιακή προσπάθεια για την περιοχή των Γόννων είναι η ανάδειξη των Γόννων σε αστικό κέντρο για τη νέα πύλη εισόδου στον Όλυμπο, μέσω της Καλλιπεύκης.
Πρόκειται για ένα σχέδιο δράσης που θέτει στο επίκεντρο την αειφορία, προϋποθέτει την ενεργό συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας και πρέπει να εντάσσεται σε γενικότερο πλαίσιο αναβάθμισης της περιοχής καθώς θα ενώνει την εθνική οδό, την Κοιλάδα των Τεμπών, το νέο προαστιακό με το μυθικό βουνό του Ολύμπου.
Επιτρέψτε μου μια μικρή αναφορά σε δύο θέματα:
Ζωτικό ζήτημα που βρίσκεται σε πρώτη προτεραιότητα της Δημοτικής αρχής ήταν η δημιουργία πολυδύναμου αστυνομικού τμήματος στην ευρύτερη περιοχή του Ευαγγελισμού . Πετύχαμε την εγκατάστασή του προς όφελος των δημοτών μας γιατί η δημόσια ασφάλεια είναι ένα αυτοτελές δικαίωμα που πρέπει να απολαμβάνει κάθε πρόσωπο που διαμένει στην ελληνική επικράτεια με την παροχή καλύτερης αστυνόμευσης.
Επίσης μέσα από την αγωνιστικότητά μας και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον όμορο Δήμο Αγιάς αποτρέψαμε την εγκατάσταση των Διοδίων στα Τέμπη, δίνοντας τη δυνατότητα ελεύθερης μετακίνησης σε όσους συμπολίτες μας δεν επιλέγουν τον κλειστό αυτοκινητόδρομο και τη διέλευση των σηράγγων.
Η νυν Δημοτική Αρχή λοιπόν απέτρεψε την εγκατάσταση των Διοδίων στα Τέμπη είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΟΝΝΩΝ

1.ΔΗΜΟΥ  ΚΥΛΙΝΔΡΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΧΡΥΣΑ) του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
2.ΚΑΝΑΒΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
3.ΜΑΛΙΧΩΒΑ ΖΩΗ του ΧΡΗΣΤΟΥ
4.ΠΟΥΡΝΑΡΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
5.ΤΑΣΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΑ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
6.ΤΣΙΑΠΛΕΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΘΕΟΧΑΡΗ
7.ΤΣΙΟΥΡΒΑΣ ΗΛΙΑΣ του ΙΩΑΝΝΗ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΟΝΝΩΝ

1.ΓΟΥΓΟΥΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΖΗΣΗ
2.ΔΟΤΤΑΣ ΖΗΣΗΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
3.ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΧΑΤΖΗ ΜΑΡΙΑ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ
4.ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
5.ΠΑΠΑΚΑΝΑΚΗ  ΠΑΝΔΡΕΜΜΕΝΟΥ  ΜΑΡΙΑ του ΙΩΑΝΝΗ
6.ΤΣΙΑΠΛΕΣ ΘΩΜΑΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
7.ΤΣΙΟΠΑ  ΛΥΤΡΑ ΓΕΩΡΓΙΑ του ΖΗΣΗ
8.ΤΣΟΥΓΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΝ

1.ΤΣΕΡΓΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΤΩ ΟΛΥΜΠΟΥ

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΓΑΓΑΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΔΙΨΑΝΑΣ ΑΧΙΛΛΕΥΣ του ΜΙΧΑΗΛ
ΖΑΧΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ
ΖΗΣΑΚΗ ΞΑΝΘΗ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗ  ΤΣΙΛΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΜΠΑΣΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΜΠΟΥΖΕΚΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ του ΑΝΔΡΕΑ
ΣΟΥΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΤΣΑΤΣΑΡΗ ΕΛΕΝΗ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙΟΥ

1.ΑΝΔΡΕΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
2.ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ του ΙΩΑΝΝΗ
3.ΖΑΡΡΑΣ ΛΑΜΠΡΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ
4.ΜΙΧΟΥ ΠΑΛΑΤΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
5.ΝΤΟΤΑ ΒΑΛΑΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ του ΑΔΑΜΟΥ
6.ΣΑΙΤΗΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ (ΣΤΕΛΙΟΣ) του ΘΕΟΔΩΡΟΥ
7.ΤΣΙΤΟΥΡΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΣΣΩΝΟΣ

1.ΑΓΓΕΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
2.ΑΡΓΥΡΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΑΡΓΥΡΙΟΥ
3.ΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗ ΧΑΙΔΩ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ
4.ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
5.ΔΑΡΔΙΩΤΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ (ΜΠΙΣΚΟΥΤΗ) του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
6.ΕΞΑΡΧΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
7.ΖΑΜΠΕΚΑ ΣΥΡΜΩ (ΜΙΝΑ) του ΜΙΧΑΗΛ
8.ΘΕΟΧΑΡΗ ΜΠΕΗ ΕΥΑΝΘΙΑ του ΘΕΟΧΑΡΗ
9.ΚΑΡΑΤΕΓΟΣ ΜΙΧΑΗΛ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
10.ΜΑΡΚΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΣΤΕΡΓΙΟΥ
11.ΝΤΑΝΑΒΑΡΑ ΑΡΓΥΡΗ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
12.ΝΤΑΦΟΥΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ
13.ΠΑΝΑΓΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
14.ΠΡΑΠΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ