Την ικανοποίησή του δηλώνει ο δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης,  για την πληρωμή των αποζημιώσεων για ζημιές που σημειώθηκαν στα αμύγδαλα το έτος 2017.

«Οι ζημιές που σημειώθηκαν σε αμύγδαλα και εντάχθηκαν στις ΚΟΕ (ΠΣΕΑ) του 2017, στο δήμο Τεμπών, θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων την Πέμπτη 31-12-2020, συνεπής στη δέσμευσή του ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος» αναφέρει ο κ. Μανώλης.

Υπενθυμίζεται, ότι ο κ. Μανώλης από την ανάληψη των καθηκόντων του, είχε πραγματοποιήσει διαδοχικές επαφές με την ηγεσία του ΥΠΠΑΤ και του ΕΛΓΑ και ζητούσε επιτακτικά την τακτοποίηση αυτής της εκκρεμότητας, προκειμένου να ανακουφιστούν οικονομικά οι παραγωγοί ενός από τα δυναμικότερα αγροτικά προϊόντα, που σχετίζονται άμεσα με την τοπική οικονομία.

Όπως αναφέρει ο δήμαρχος κ. Μανώλης, «οι αιτήσεις για αποζημίωση των παραγωγών κατατέθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2019, με δύο χρόνια καθυστέρηση  και χρειάστηκε αγώνας δρόμου, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι  χρονοβόρες διαδικασίες, να εξευρεθούν οι πόροι και επιτέλους να πληρωθούν οι αμυγδαλοπαραγωγοί».

Μάλιστα, ο κ. Μανώλης έχει ζητήσει, από τον Προϊστάμενο του Περιφερειακού Υποκαταστήματος  ΕΛΓΑ Λάρισας κ. Μιχάλη Λιόντο, να εκδοθούν άμεσα και τα πορίσματα της ζημιάς των ελαιοδέντρων από τον παγετό του 2017, ώστε να πληρωθούν και οι ελαιοπαραγωγοί από τις  ΚΟΕ (ΠΣΕΑ).