Μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής των πεσόντων Ελλήνων πατριωτών, που σκοτώθηκαν από τα ναζιστικά στρατεύματα στις 26 Μαρτίου 1944, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην ορεινή Σπηλιά του Δήμου Τεμπών.

Η επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε από τον πατέρα Αθανάσιο, μετά τη Θεία Λειτουργία, στον χώρο του μνημείου.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση, ακολούθησε  ομιλία από τον Πρόεδρο της Κοινότητας Σπηλιάς, κ. Νίκο Σελήνη, και στη συνέχεια απηύθυνε  σύντομο χαιρετισμό ο Δήμαρχος Τεμπών, κ. Γιώργος Μανώλης. Ακολούθησε  κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Τεμπών κ. Γιώργο Μανώλη, από τον βουλευτή της Ν.Δ. κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο, από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κα Άννα Βαγενά. από το Γραμματέα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας κ. Κώστα Καλαμπάκα, από τον Πρόεδρο της Κοινότητας Σπηλιάς κ. Νίκο Σελήνη, από το μέλος του Δ.Σ. του Πανθεσσαλικού Συλλόγου Σπηλιωτών κ. Γιώργο Πράππα και από  τον κ. Δήμο Μπαλογιάννη, εκπρόσωπο  της Εθνικής Αντίστασης.

Ακολούθησε ενός λεπτού σιγή και και ψάλθηκε ο εθνικός ύμνος από όλους τους παρευρισκόμενους.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ακόμη, ο Πρόεδρος του Δ. Σ. κ. Γιώργος Κυρίτσης, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Τεμπών κ. Παναγιώτης Γκατζόγιας, ο δημοτικός σύμβουλος και Πρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠ Τεμπών κ. Χρήστος Κρικώνης, ο  επικεφαλής της μείζονος παράταξης του δήμου Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος, ο  δημοτικός σύμβουλος  κ. Ιωάννης Αργυρίου, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Συκουρίου κ. Μιχάλης Γκουντής, οι τοπικοί  σύμβουλοι Σπηλιάς  κ. κ.  Χρήστος  Δοξαράς, Κώστας Γκουντάρας και Βασίλης Νταής, ο τοπικός σύμβουλοι Όσσας κ. Αντώνης Γούσιος και πλήθος κόσμου.