Η παράταξη «Συνεργασία Για Πορεία Ανάπτυξης» του Δήμου Τεμπών, σε απάντησή της προς τον αντιδήμαρχο κ. Ν. Μητσογιάννη, αναφέρει τα εξής:

"Κύριε αντιδήμαρχε των Οικονομικών και επί παντός επιστητού του Δ.Τεμπών, είναι γνωστό σ´ολους τους δημότες μας,ότι μέλημα της Δ. Αρχής ήταν και είναι να μην γίνεται συζήτηση για τις πολιτικές σας επιλογές και πρακτικές.

Η τακτική σας ασυναγώνιστη: «Δεν πρέπει να εστιάζουν οι Δημότες στις πολιτικές πράξεις, τις δηλώσεις και τις συμπεριφορές σας.»

Και αντί λοιπόν να αναγνωρίσετε την πρόωρη δήλωση και με περίσσεια βιασύνη τού Δημάρχου Τεμπών με την πενιχρή αποζημίωση των 70€/στρ,έρχεστε σήμερα να συνεχίσετε το ίδιο λάθος, υποτιμώντας την νοημοσύνη όλων μας.

Δεν στάθηκε ικανό να αποτρέψει αυτήν την ενέργεια σας, ούτε οι διαμαρτυρίες των αμυγδαλοπαραγωγών, ούτε η δήλωση της παράταξης μας αλλά και ούτε οι δηλώσεις του κ περιφερειάρχη,του προέδρου του ΕΛΓΑ καί των κυβερνητικών βουλευτών που στην ουσία ήταν διαφορετικά από τα λεγόμενα τού κ. Δημάρχου Τεμπών.

Αλήθεια στο δημοσίευμα του κ. Μανώλη - που συνοδεύεται και από φωτογραφία αρχείου με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ - εκφράζεται ή όχι η ικανοποίηση του για την προκαταβολή των 70€/στρ;

Υπήρξε καμία σθεναρή αντίδραση για την εξαγγελία του ποσού προκαταβολής από μεριάς της Δημοτικής αρχής;

Γιατί εμείς και οι παραγωγοί δεν την είδαμε…

Απλά αναγκαστήκατε να ανακατασκευάσετε τις δηλώσεις σας μετά την έντονη αποδοκιμασία των αμυγδαλοπαραγωγών και τις πρωτοβουλίες του κ. περιφερειάρχη και των κυβερνητικών βουλευτών πού δυστυχώς για ΕΣΑΣ δεν ήταν προς την ιδία κατεύθυνση.

Σαφώς  και η μεθοδολογία των αποζημιώσεων από πλευράς του ΕΛΓΑ διαχρονικά κρύβει αρκετές παθογένειες πού δεν είναι του παρόντος να αναλύσουμε.

Σαφώς και η διαρκής προσπάθεια όλων αλλά και της παράταξης μας έχει ως στόχο τις έγκυρες και έγκαιρες αποζημιώσεις.

Αλλά να διεκδικείται ότι μόνο η νυν Δημοτική Αρχή του Δ.Τεμπών πανελλαδικά, νοιάζεται για το εισόδημα των πληγέντων παραγγωγών, εγείρουν υπέρμετρο εγωισμό, απειρία και αλαζονεία.

Οι εκφράσεις τύπου ,φτηνή προπαγάνδα, λασπολογία,λαικισμός επιστρέφονται στους γράφοντες την επιστολή.

Τώρα σ´ ότι αφορά την δική μας προσπάθεια στήριξης του πρωτογενούς τομέα που μας εγκαλείτε, σας παραπέμπουμε να ανατρέξετε σε πρόσφατη ανακοίνωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, όπου ο Δ.Τεμπών φιγουράρει πολύ ψηλά στις θέσεις των αρδευτικών έργων και συγκεκριμένα έργα πού χρηματοδοτήθηκαν μέσω τού ΠΑΑ 2014-2020.

Τα έργα πού θα υλοποιηθούν σύντομα είναι:

- Κατασκευή ταμιευτήρα Ν Λάρισας στη θέση Πουρναρίου-Αμπελακίων προϋπολογισμό 10.449.493€

- Μελέτη αρδευτικών αγωγών και δεξαμενής Πουρναρίου-Αμπελακίων προϋπολογισμό 1.510.000€

- Κατασκευή υπόγειων αγωγών άρδευσης Ελάτειας προϋπολογισμό  900.000€

- Απογείωση δικτύου αγωγών άρδευσηςΡαψάνης   προϋπολογισμό  568.000€

Επίσης σε συνεργασία με τους ΤΟΕΒ:

- Κατασκευή υπόγειων αγωγών Δ .Δ Καλοχωρίου-Χειμαδίου  προϋπολογισμό 240.000€ 

- Κατασκευή υπογείωση αγωγών άρδευσης ΤΟΕΒ Ραψάνης προϋπολογισμό 1.200.000€

Αυτές είναι οι μετρήσιμες προσπάθειες μας σ´οτι αφορά την βελτίωση υποδομών άρδευσης και θεωρούμε σκόπιμο να ευχαριστήσουμε για μία ακόμη φορά την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τα συναρμόδια Υπουργεία. 

Εσείς κκ της Δημοτικής Αρχής μπορείτε να μας υποδείξετε κάτι δικό σας;

Ποιοί λοιπόν είναι οι Τζάμπα -μάγκες;

Κλείνοντας να σας πούμε ότι συναποφασίσατε με τους τοπικούς φορείς την ματαίωση των επικείμενων γιορτών αγροτικών προϊόντων (αμύγδαλο,ακτινίδιο,κάστανο,ελιά) για 2ησυνεχόμενη χρονιά λόγω της αύξησης των κρουσμάτων της πανδημίας.

Προσπαθήστε τουλάχιστον να προβάλλετε αυτά τα εξαιρετικά προϊόντα του Δήμου μας με οιονδήποτε πρόσφορο τρόπο,δίδοντας προστιθέμενη αξία σ´ αυτά και τούς καλλιεργητές της γης.

Γιατί μόνο,οταν τα λόγια και οι δηλώσεις γίνονται πράξεις ,αποκτούν  νόημα και αξία κε αντιδήμαρχε!"