Με θρησκευτική ευλάβεια τιμήθηκε και φέτος η  εορτή Ανάμνησης του Θαύματος Αρχαγγέλου Μιχαήλ στις Χωναίς (ή Κολασσαίς) στον ομώνυμο προσκυνηματικό Ιερό Ναό στο χωριό Κρανέα του δήμου Τεμπών.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής 6 Σεπτεμβρίου, τελέσθηκε αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασίας, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου. Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, ανέλυσε τις  προτροπές και τους χαιρετισμούς, που απεύθυνε με επιστολή του ο Απόστολος Παύλος προς τους Κορινθίους, γράφοντας, αγρυπνείτε, στέκεστε στην πίστη, ανδρίζεστε, κραταιώνεστε. Όλα να γίνονται σ’ εσάς με αγάπη.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και την αρτοκλασία συμμετείχε η βουλευτής της Ν.Δ. κ. Στέλλα Μπίζιου, ο δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης, οι αντιδήμαρχοι κ. κ. Κ. Ζαρδούκας και Γ. Νικολάου, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. κ.  Αθ. Βλάχος και Δημ. Μαϊμάρης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Κρανέας κ. Ιωάνν. Μήτσιου και πλήθος προσκυνητών. 

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης, η Βουλευτής, ο δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοι , δημοτικοί σύμβουλοι  και οι τοπικές Αρχές, μετέβησαν στην πλατεία του χωριού, όπου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους κατοίκους και επισκέπτες.