Λαμπρά εορτάστηκε, όπως κάθε χρόνο, η εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου στην τοπική κοινότητα Ελάτειας του Δ.Τεμπών.
Το απόγευμα της Κυριακής  26 Αυγούστου, τελέσθηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του αρχιμανδρίτη Ιωακείμ και του αρχιμανδρίτη Πορφύριου ιερέα του χωριού μας,ενώ συγκινητική ήταν η παρουσία των πιστών αλλά και η προσφορά των δώρων τους προς τον Άγιο Φανούριο, αφού πολλές ήταν οι γυναίκες  που έφεραν φανουρόπιτες στην Εκκλησία για να τις ευλογήσουν.
Μετα τον πανηγυρικό εσπερινό οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν στην πλατεία του χωριού όπου χόρεψε το χορευτικό τμήμα του Μ.Ε.Σ Ελάτειας.
Την έναρξη της εκδήλωσης πραγματοποίησε ο πρόεδρος του συλλόγου κ.Λάμπρος Ζάρρας όπου ευχήθηκε χρόνια πολλά στους παρευρισκόμενους και ευχαρίστησε το χορευτικό τμήμα του συλλόγου για την νέα προσπάθεια που κανει και δίνει ζωή στο χωριό μας ακόμη ευχαρίστησε τον Δήμο Τεμπών και την περιφέρεια Θεσσαλίας για την στήριξη στο σύλλογο της Ελάτειας.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος,ο εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη  Θεσσαλίας κ. Γεώργιος Λαδόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Δημήτηρης Παπαδημόπουλος, οι βουλευτές κ. Χρήστος Κέλλας ,Γεώργιος Κατσαντώνης ,ο αντιδήμαρχος κ.Αστέριος Σαίτης ,ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δ.Τεμπών κ.Γεώργιος Μανώλης ,δημοτικοί σύμβουλοι ,πρόεδροι συλλόγων και φορέων της περιοχής ,πρόεδροι τοπικών κοινότητων και μέλη, πλήθος πιστών.